Marcel Vela, surprins la o terasă unde nu se respectau măsurile anti-covid: „Am băut cafea şi suc de ghimbir”

În ziua în care rata de infectare în Bucureşti a trecut de 6 cazuri la mia de locuitori, Marcel Vela a fost surprins la o terasă unde nu se respectau măsurile anti-covid.

23 mart. 2021, 22:56
Marcel Vela, surprins la o terasă unde nu se respectau măsurile anti-covid: „Am băut cafea şi suc de ghimbir”
Marcel Vela, surprins la o terasă unde nu se respectau măsurile anti-covid: "Am băut cafea şi suc de ghimbir"

Marcel Vela, surprins la o terasă unde nu se respectau măsurile anti-covid. Imaginile cu fostul ministru de Interne au fost surprinse chiar în ziua în care rata de infectare a ajuns în Bucureşti al 6,22 de cazuri la mia de locuitor.

Marcel Vela, surprins la o terasă unde nu se respectau măsurile anti-covid. Prima reacţie a fostului ministru de Interne

Fostul ministru de Interne a fost surprins împreună cu câţiva prieteni la o terasă din centrul Capitalei, în zona bulevardului Decebal. Pe imaginile surprinse se  poate observa că localul are acoperite toate laturile, fapt care contravine normelor în vigoare.

Mai mult, la interior erau ocupate mare parte dintre mese la distanțe care nu pot asigura o protecție sanitară.

Citeşte şi Noi restricţii în Capitală. Lista măsurilor propuse de DSP: Toate şcolile închise şi slujbe oficiate în aer liber

„Aceasta terasa nu are acoperis, uitati-va mai atent. O sa va dau o imagine cu acoperisul deschis. La masa am stat sub 6 persoane, am baut cafea, suc de ghimbir, in dreapta e o masa unde nu sta nimeni. Am intrat acolo spatiul era deschis fara acoperis”, a reactionat Marcel Vela, la Digi24.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, cataloghează drept „revoltătoare” imaginile în care fostul ministru de Interne Marcel Vela apare, alături de alte persoane, la o terasă cu pereţi pe toate laturile.

„Imaginile mi se par revoltătoare, în primul rând pentru că cei care organizează genul acesta de activităţi nu au minimă empatie să înţeleagă că sunt mulţi cetăţeni care pot suferi din cauza lor. Regulile respective nu sunt îndreptate împotriva comercianţilor, ele sunt, de fapt, nişte măsuri menite să asigure protejarea sănătăţii şi vieţii oamenilor şi cred că toţi suntem datori să respectăm regulile astea tocmai pentru că ne pasă de ceilalţi. În momentul în care vezi astfel de scene şi ştii că sunt foarte mulţi bucureşteni care le respectă şi poate nu le e uşor să o facă, atunci evident că mi se pare revoltător”, a declarat Alin Stoica, marţi seară.

Citeşte şi Vlad Voiculescu, nou anunţ despre carantinarea Capitalei. „Carantina nu poate fi exclusă. Măsuri ar putea să însemne inclusiv restricţii suplimentare”