Noi restricţii în Capitală. Lista măsurilor propuse de DSP: Toate şcolile închise şi slujbe oficiate în aer liber

Direcţia de Sănătate Publică București propune noi restricții, după de rata de incidență a depășit 6 cazuri la mia de locuitori. Printre măsurile propuse de DSP se numără și închiderea școlilor, dar și a after-school-urilor. Totodată, noile restricții vizează și slujbele religioase.

23 mart. 2021, 22:27
Noi restricţii în Capitală. Lista măsurilor propuse de DSP: Toate şcolile închise şi slujbe oficiate în aer liber

Noi restricţii în Capitală. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti propune noi măsuri după ce rata de infectare a depăşit 6 cazuri la mia de locuitori.

Noi restricţii în Capitală. DSP Bucureşti propune închiderea şcolilor

Printre propunerile Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti se numără închiderea şcolilor dar şi a after-school-urilor, limitarea numărului de persoane în magazine, supermarketuri şi mall-uri. De asemenea, noile restricţii propuse de DSP vizează şi slujbele religioase. Acestea se vor desfăşura în aer liber, iar botezurile, cununiile şi înmormântările se pot oficia cu maxim 16 persoane, potrivit Antena 3.

Vă prezentăm lista restricţiilor propuse de DSP Bucureşti

Obligativitatea instituțiilor și autorităților publice de a face la intrarea în sediu triaj epidemiologic și de a asigura dezinfectarea mâinilor

Obligativitatea de a asigura programul decalat al angajaților, atât la nivelul aurotităților publice, cât și la nivelul operatorilor economici

Participarea zilnică în sistem online a preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ

Interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise precum afterschool-urile

Închiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri, între blocuri

Interzicerea activităților și competițiilor sportive pentru amatori. Cele profesioniste rămân deschise.

Pentru spațiile comerciale – magazine, hipermarketuri, mall-uri – obligativitatea de respectare a spațiului de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană, distanță de 2 metri între persoane. Fiecare comerciant trebuie să facă un calcul pe suprafața utilă pe care o are.

La evenimentele private – înmormântări, cununii, botezuri – număr maxim de 16 persoane, care include și persoanele care oficiază slujba religioasă.

Este interzisă desfășurarea de activități în cluburi, baruri discoteci. Terasele rămân deschise, dar cu respectarea regulilor.

 

Citeşte şi Prefectul Capitalei: „Nu carantinăm Bucureștiul. Aștept analiza DSP și propunerile MS. Am dispus înăsprirea amenzilor”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că, potrivit estimărilor sale, până la sfârșitul săptămânii ar urma să fie luată o decizie în contextul evoluției situației epidemiologice din București.

„Ne apropiem de o decizie, se discută în toate forurile interesate. Bucureștiul este o zonă foarte importantă pentru România și orice fel de măsură este supervizată de Guvern. (…) Dacă este nevoie de măsuri ferme pentru a proteja sănătatea oamenilor, există și această discuție (carantina – n.r.) pe masă, dar probabil că avem și alte instrumente.

Trebuie luați în calcul toți factorii care sunt incidenți și, în primul rând, datele care sunt disponibile, și trebuie făcut o previziune în cât timp măsurile respective vor da roade. Am văzut deja că au existat voci care au spus că măsurile care au fost decise pentru anumite zone ale țării nu ar fi fost eficiente, trebuie să fim atenți și cu acest lucru. Trebuie să fim atenți ca măsurile pe care le luăm să aibă efectele scontate și să pregătim foarte bine o astfel de măsură”, a declarat Alin Stoica marți seară, la B1 TV.

Sorin Cîmpeanu spune ce se întâmplă cu şcolile în perioada următoare

Ministrul Educaţiei a explicat ce se va întâmpla cu şcolile în perioada următoare, ţinând cont de situaţia epidemiologică.

„Am redactat ordinul de ministru comun prin care se înlocuieşte sintagma atingerea pragului de 6 la mie rată de infectare, cu sintagma intrare în carantina. Mai exact, reglementările până astăzi, până la momentul publicării acestui ordin erau foarte clare: la atingerea pragului de 6 la mie toate școlile trec în online. Având în vedere declarația domnului prefect, s-a început această zi cu: am atins pragul de 6 la mie, deci prima măsură pe care o luăm trecem toate școlile în online, lucru pe care l-am considerat inacceptabil atâta vreme cât nu sunt luate și alte măsuri care să fie eficiente în lupta cu pandemia.

Citeşte şi Alexandru Rafila a spus clar cine este vinovat pentru creşterea numărului cazurilor de Covid: „Ministerul Sănătăţii cu cel din fruntea lui”

Susțin faptul că educația nu te îmbolnăvește, educația te ajută să te protejezi respectând de regulile. Sunt și studii care confirmă acest lucru.

Dacă luăm ca unică măsură închiderea școlilor în lăsând toate celelalte locuri deschise ,am considerat că nu este o măsură justă drept pentru care am început aceste demersuri care s-au finalizat cu accept la nivelul ordinului comun de nivel de ministru și la nivelul hotărârii CNSU conform cărora școlile se închid dacă situația epidemiologică o cere, dar se închid dacă intră toată localitatea în carantină”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Referitor mall-uri şi pieţe închise, prefectul Bucureştiului a precizat că personalul unităţilor economice vor calcula capacitatea în funcţie de suprafaţa utilă a cestor magazine astfel încât între două persoane să existe o distanţă de doi metri.

 

 


loading...
Partenerii noștri