Mare atenție la bradul de Crăciun. Ați putea avea parte de neplăceri din cauza lui! Tot ce trebuie să știi

De Crăciu casele românilor sunt umplute de lucruri care mai de care mai frumoase. Printre ele se numără totodată bradul și vâscul.

25 dec. 2021, 13:22
Mare atenție la bradul de Crăciun. Ați putea avea parte de neplăceri din cauza lui! Tot ce trebuie să știi

Mare atenție la bradul de Crăciun. Puțini știu că pe cât sunt de frumoase pe atât de periculoase pot fi aceste obiecte pentru animalele de companie și e suficient un moment de neatenție pentru ca pisica sau câinele să înghită puțin vâsc sau câteva ace de la brad.

Mare atenție la bradul de Crăciun. Ați putea avea parte de neplăceri din cauza lui! Tot ce trebuie să știi

Acele bradului sunt foarte periculoase, mai ales pentru pisici. Astfel, persoanele care au animale de companie trebuie să fie foarte atenți de Crăciun sau să evite aceste plante toxice.

Au fost raportate și cazuri în care toxicitatea lor a cazuat chiar și decese în rândul animalelor de companie. Aici s-a ajuns având în vedere că atât câinii, cât și pisicile simt nevoia de a mânca iarbă și dacă văd o plantă verde, nu ratează ocazia de a o testa.

Citește și: Părintele Constantin Necula aseamănă Crăciunul 2021 cu cel din 1989: „Mulţi dintre noi au la masă câte un scaun gol. Şi acum 32 de ani au murit oameni. Sufleteşte, nu este mare diferenţă”
Bradul nu este toxic propriu-zis, însă dacă micuța felină i-ar înghiți acele, ele i-ar putea perfora intestinele. De asemenea, trebuie să știm că uleiurile produse de brazi pot fi iritante pentru gura și stomacul unui animal de companie.

Vâscul, simbolul norocului și al prosperității conține multe substanțe toxice atât pentru câini, cât și pentru pisici.

„Vâscul european (lat. Viscum album) este o specie de vâsc, specia numită inițial astfel și este cunoscută și ca Vâsc comun, pentru a o distinge de alte specii înrudite. Este originară din Europa și sud-vestul Asiei.

Este o plantă semiparazită, care crește pe tulpina altor pomi. Are tulpini de 30 până la 100 cm lungime cu ramuri dihotomice. Frunzele se află în perechi opuse, de forma unor panglici, întregi, având structura pielii prelucrate, cu o lungime de 2–8 cm și lățimea de 0.8-2.5 cm, de culoare galben-verzuie″.

Citește și: Marcel Ciolacu, atac nimicitor la adresa lui Florin Cîţu. „Marele Brad Pitt în mizerie și cu Raluca Turcan von Brukenthal! Faceţi la Guvern documente de partid, fără a mișca un deget pentru vaccinare”