Părintele Constantin Necula aseamănă Crăciunul 2021 cu cel din 1989: „Mulţi dintre noi au la masă câte un scaun gol. Şi acum 32 de ani au murit oameni. Sufleteşte, nu este mare diferenţă”

După doi ani de pandemie, în care foarte mulţi români au pierdut pe cineva drag, părintele Constantin Necula dă asigurări că absolut toată lumea poate avea parte de un Crăciun fericit.

24 dec. 2021, 09:56
Părintele Constantin Necula aseamănă Crăciunul 2021 cu cel din 1989: „Mulţi dintre noi au la masă câte un scaun gol. Şi acum 32 de ani au murit oameni. Sufleteşte, nu este mare diferenţă”

Părintele Constantin Necula tălmăceşte semnificaţia Naşterii Domnului, dându-i o interpretare originală, în aşa fel încât fiecare român, chiar dacă a suferit pierderi anul acesta, să înţeleagă că are motive de bucurie.

Părintele Constantin Necula aseamănă Crăciunul 2021 cu cel din 1989: „Sufleteşte, nu este mare diferenţă”

Preotul a mărturisit, la Antena 3, că este o sărbătoare la care toată lumea trebuie să lase deoparte întristarea şi să facă loc bucuriei, în aşa fel încât bucuria să-i vibreze în întreaga fiinţă.

Este un Crăciun Fericit chiar dacă e un an teribil. Chiar dacă avem mulţi la masa de Crăciun câte un scaun gol. Nu uit că în ţara asta au murit oameni şi acum 32 de ani şi acum. Între Crăciunul de atunci şi acum nu este mare diferență, sufletește. Este fericit pentru noi pentru că ştim cine se naște. Când înțelegi că bebeluşul ala mic, simpatic este Iisus Hristos şi e Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, iar nu făcut, respiri altfel.

Citeste si Povestea tulburătoare a crucii pe care părintele Constantin Necula o poartă pe piept: „Avem datoria de a face din toate Anele şi Anuţele un altar, altfel pierim”

Eu mă simt bine în preajma Crăciunului, mi se încarcă bateria nădejdii. Dragostea o cultivi tot anul. Credința duminică de duminică, dar în nădejde crești în marile Sărbători. Crăciun, Nașterea Domnului, e aşa când ai nunta unui fecior pe care îl iubești, nunta unui crai. Toată lumea a vibrat la nunta prințului Marii Britanii. Aici este nunta unui mare, mare rege cu propria lui logodnică, care este firea umană„, a spus părintele Constantin Necula în emisiunea Sinteza zilei.

Părintele Constantin Necula, mesaj de Crăciun: „Să nu ne comportăm ca niște plictisiți”

Referitor la aşteptările pe care Dumnezeu le-ar avea de la noi de Crăciun, părintele a spus că ar fi foarte util să ne bucurăm de această mare sărbătoare a creştinătăţii şi să nu ne comportăm ca nişte „plictisiţi”.

Cred că în primul rând Dumnezeu vrea să nu ne comportăm ca nişte plictisiți. Nişte aroganți plictisiți. Iară Crăciunul? E taina asta în care căutam cadourile sub brad şi apoi plecăm. E un dar care ne însoțește în toată viaţa noastră. E ca şi căldura dintr-o sobă. Ne însoțește la o distanță oarecare şi când pleci de aici pleci cu mireasma lemnului cu trosnetul lemnului în cugetul, în viaţa ta. E o memorie. Hristos picură mireasma asta. Aur, smirnă şi tămâie„, a adăugat părintele Necula.

Citeste si Preotul Necula, avertisment dur: „O mare bătălie va urma în perioada post-COVID”