Mare atenţie la puiul din magazine. Poate avea superbacterii care afectează grav sănătatea

Mare atenţie la puiul ieftin vândut în magazinele cu preţuri reduse din Europa. Specialiştii de la un ONG german avertizează că alimentul prezintă riscuri pentru sănătătate. În raport sunt prezentate că au fost găsite niveluri ridicate de superbacterii rezistente la antibiotice în puiul vândut de cei mai mari producători de păsări din Uniunnea Europeană.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 14:22
Mare atenţie la puiul din magazine. Poate avea superbacterii care afectează grav sănătatea

Produsele care au fost analizate proveneau din Franţa, Germania, Polonia, Olanda şi Spania. De asemenea, cele care au fost luate direct de la producători au avut aceeaşi soartă. 

Cele mai contaminate alimente au fost cele produse de o companie germană, urmate de un grup alimentar francez și de unul olandez. La acești producători, între 36 și 59% dintre eșantioane erau contaminate.

 Persoanele pot lua superbacteriile dacă nu se spală după ce pun mâna pe pui sau dacă nu îi gătesc suficient de bine. Autorii raportului cer Uniunii Europene să limiteze folosirea antibioticelor în fermele de animale.

Coronavirusul poate trăi şi pe puii congelaţi din supermarket

Cercetătorii din China au descoperit coronavirus „viu” pe ambalajele almientelor congelate care se află şi în supermarket. Astfel, COVID poate supraviețui în vitrinele frigorifice ale magazinelor.

S-a confirmat că atingerea ambalajelor exterioare contaminate cu noul coronavirus poate provoca infecții”, a declarat agenția într-un comunicat postat pe site-ul său, fără a preciza de unde provine lotul de alimente congelate.

Citeşte şi: KFC a recunoscut! Puii crescuţi pentru consum trăiesc în condiţii înfiorătoare. O treime din pui prezintă arsuri şi inflamaţii