Mare atenție, români! Vămile dintre România și Bulgaria, blocate de noi proteste ale fermierilor

Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Bulgaria. Toate vămile cu România au fost blocate marți de protestele fermierilor bulgari care se pare că vor continua și zilele viitoare.

06 feb. 2024, 12:44
Mare atenție, români! Vămile dintre România și Bulgaria, blocate de noi proteste ale fermierilor
Vămile dintre România și Bulgaria, blocate de noi proteste ale fermierilor

Vămile dintre România și Bulgaria, blocate de noi proteste ale fermierilor. Fermierii și cultivatorii bulgari au început marți să protesteze la nivel național și cer autorităților de la Sofia protejarea producției interne și a ajutoarelor.

Citește și Marcel Ciolacu l-a demis pe şeful vămilor. Înlocuitorul a fost deja propus, urmează aprobarea premierului

Vămile dintre România și Bulgaria, blocate de noi proteste ale fermierilor

Fermierii din zona de nord a țării au blocat vămile cu România, după ce au decis să staționeze pe marginea drumului. Blocajul a durat de la ora 10:00 și a durat până la ora 12:00, iar astfel de situații sunt așteptate să apară și în zilele următoare.

Reprezentanții protestatarilor spun că astfel de demonstrații și blocaje sunt planificate în 80 de locuri din Bulgaria în intervalul 10:00-12:00.

Mai mult, Asociația Națională a Producătorilor Bulgari de Cereale a prezentat o harta cu cele 80 de puncte din țară, unde circulația va fi blocată cu diverse utilaje și echipamente agricole.

Astfel, în zilele următoare, în intervalul orar 10:00-12:00, ar urma să fie blocate temporar podurile și punctele de frontiera Giurgiu-Ruse și Calafat – Vidin precum și vămile de la Silistra – Ostrov – Călărași, Kardam – Negru Vodă și Durankulak – Vama Veche.Traficul prin PTF Giurgiu-Ruse este oprit marţi pe ambele sensuri din cauza unui protest al fermierilor bulgari care se desfășoară în sensul giratoriu din PTF Ruse.

Garda de Coastă a fost informată, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, cu privire la faptul că în zilele de 06.02.2024 și 07.02.2024, în intervalul orar 10:30-12:30, pe teritoriul Bulgariei vor fi desfășurate acțiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Negru Vodă si Vama Veche.

„Începând cu ora 10:10 traficul este oprit pe ambele sensuri pentru toate mijloacele de transport din cauza protestului fermierilor bulgari in sensul giratoriu din PTF Ruse.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, cu privire la faptul că în zilele de 6 şi 7 februarie 2024, în intervalul orar 10:30-12:30, pe teritoriul Bulgariei vor fi desfăşurate acţiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Ruse-Giurgiu’, se arată într-un comunicat de presă, emis marţi, de ITPF Giurgiu.

Citește și Mai multe vămi din ţară, blocate de protestul fermierilor şi transportatorilor. La Nădlac, Siret și Albița, protestatarii şi-au parcat utilajele astfel încât nicio maşină să nu mai poată trece