Marea adunare a urşilor polari din Canada, transmisă în direct pe internet

Dacă vreţi să vedeţi cum sosesc urşii polari în Manitoba, Canada, şi nu aveţi posibilitatea să vă deplasaţi până acolo, aveţi noroc: o organizaţie transmite, în direct, pe internet imagini cu sosirea frumoaselor animale albe.

RomaniaTV.net
15 nov. 2011, 08:52
Marea adunare a urşilor polari din Canada, transmisă în direct pe internet

Explore.org, o organizaţie media non-profit, s-a alăturat fundaţiilor Polar Bears International şi Frontier North pentru a transmite imagini HD cu vizita urşilor polari în Manitoba, până la sfârşitul lunii noiembrie.

„Urşii polari sunt printre cele mai magice specii pe cale de dispariţie de pe planetă, şi, precum leii din Africa, au ajuns să reprezinte consecinţele încălzirii globale şi ale industrializării (…) Oferind o imagine a lumii lor, dăm oamenilor şansa să înţeleagă ce se întâmplă şi să acţioneze”, a declarat Charles Annenberg Weingarten, fondatorul explore.org.

În fiecare an, sute de urşi polari se adună lângă Churchill, Manitoba şi aşteaptă pe maluriel Golfului Hudson ca apa să îngheţe, pentru a porni la vânătoarea de foci. Potrivit Associated Press, anul acesta în Manitoba este mult mai cald decât în mod normal, ceea ce înseamnă că Golful Hudson va îngheţa mai târziu. Anul trecut, îngheţul a venit cu o lună întârziere, la jumătatea lunii decembrie.

Krista Wright, vice preşedinte executiv al Polar Bears International, a declarat pentru AP că astfel de întârzieri aduc numai probleme pentru urşii polari. Gheaţa se topeşte mai devreme şi îngheaţă mai târziu, aşa că îşi petrec mai mult timp pe uscat. Cât timp stau pe uscat, nu mănâncă aproape nimic.

Explore.org va adăuga câteva opţiuni noi webcamurilor, pentru a permite oamenilor să înregistreze observaţiile lor asupra urşilor polari.

Urşii polari pot fi observaţi doar în timpul zilei, Manitoba fiind cu opt ore în urma orei din România.

URMĂRIŢI MAREA ADUNARE A URŞILOR POLARI, LIVE, AICI