Marea Britanie a confirmat primele două cazuri de infectare cu tulpina super-mutantă, Omicron

Marea Britanie a confirmat primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron, depistată în sudul Africii, a anunțat, sâmbătă, ministrul britanic al sănătății, potrivit BBC News.

27 nov. 2021, 16:44
Marea Britanie a confirmat primele două cazuri de infectare cu tulpina super-mutantă, Omicron

Marea Britanie a confirmat primele două cazuri de infectare cu tulpina africană Omicron, este vorba de doi pacienți Nottingham și Chelmsfort, a anunțat, sâmbătă, ministrul britanic al sănătății, potrivit BBC New.

Potrivit autorităților cele două cazuri nu au legătură între ele și încă nu s-a precizat dacă persoanele infectate au călătorit în Africa, în ultima perioadă.

Moderna anunţă o doză de rapel pentru noua variantă africană de COVID. Omicron, de patru ori mai transmisibilă decât Delta

Cei doi bolnavi sunt momentan izolați la domiciliu.

Tot mai multe țări din Europa au anunțat sâmbătă că au înregistrat mai multe cazurri de persoane infectate cu varianta Omicron. Noua tulină africană reprezintă un subiect de îngrijorare pentru specialiști, care avertizează că ar putea fi mai contagioasă decât Delta și rezistentă la vaccin, relatează Libertatea.

Tulpina africană de COVID se extinde. Peste 60 de persoane sosite din Africa de Sud în Olanda, suspecte de infectare cu varianta Omicron

Tulpina africană de COVID se extinde. Autorităţile olandeze sunt în alertă după ce 61 de persoane care au aterizat la Amsterdam cu două curse din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru Covid-19. În prezent, cadrele medicale olandeze fac analize suplimentare pentru a stabili dacă în vreunul dintre aceste cazuri este vorba despre noua variantă a coronavirusului Omicron, relatează Reuters.

Lucian Bode, măsuri după apariția variantei Omicron: Dacă OMS ne spune, instituim carantină obligatorie chiar și pentru vaccinații care vin din Africa de Sud

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a transmis că există „o incertitudine considerabilă privind contagiozitatea, eficienţa vaccinurilor, riscul de reinfectare şi alte caracteristici ale variantei Omicron”.

„Nivelul general de risc pentru UE şi statele EEE (Spaţiul Economic European) din care fac parte Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, asociat variantei Omicron a SARS-CoV-2 este considerat la foarte „ridicat”, potrivit ECDC.

Pe fondul acestor îngrijorări, mai multe state din UE, dar state asiatice, dar şi Statele Unite au impus interdicții de călătorie în zona africană.

Noua variantă a fost detectată la începutul lunii noiembrie și, având în vedere numărul mare de mutații suferite, oamenii de știință au precizat că este posibil ca noua versiune Covid-19 să se fi dezvoltat la o persoană imunocompromisă care suferea de o infecție cronică mai veche, netratată.

Până acum, tulpina africană de COVID – Omicron ,a fost depistată, în afară de Africa de Sud, în Malawi, în Israel la o persoană venită din Malawi, în Botswana, la Hong Kong şi în Belgia.