Marea Britanie a vaccinat aproximativ două milioane de oameni împotriva coronavirusului

Britancii, confruntaţi cu o tulpină agresivă a virusului, şi-a propus să vaccineze peste 14 miliaone de oameni până la mijlocul lunii februarie.

10 ian. 2021, 14:13
Marea Britanie a vaccinat aproximativ două milioane de oameni împotriva coronavirusului

Marea Britanie a vaccinat până acum aproximativ două milioane de persoane împotriva Covid-19, a anunţat ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, potrivit Reuters.

“În ultima săptămână am vaccinat mai mulţi oameni decât în toată luna decembrie, astfel că accelerăm procesul”, a afirmat Hancock la BBC TV.

Întrebat câte persoane au fost vaccinate, ministrul a răspuns: “Aproximativ două milioane, dar vom publica situaţia exactă mâine, iar apoi în fiecare zi”.

Marea Britanie îşi propune să  vaccineze aproximativ 14 milioane de oameni până la jumătatea lunii februarie.

Marea Britanie a depăşit pragul de 80.000 de decese cauzate de coronavirus

Marea Britanie a depăşit, sâmbătă, pragul de 80.000 de decese cauzate de coronavirus, relatează The Guardian.
În ultima zi, în Marea Britanie s-au înregistrat 1.035 de decese cauzate de Covid-19 şi 59.937 de noi cazuri de infectare.

Totalul cazurilor de infectare este 3.017.409, iar cel al deceselor este 80.645.

Autoritățile din România pregătesc a doua etapă a campaniei de vaccinare, în care va fi imunizată populația cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu risc ridicat și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale. Potrivit autorităților, campania ar putea începe încă de săptămâna viitoare, în jurul datei de 15 ianuarie.

Bonus pentru vaccinare, oferit de patroni. Propunerea făcută de un om de afaceri

Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că persoanele din prima etapă a vaccinării, lucrătorii din domeniul sănătății și social, vor putea să se vaccineze în continuare, chiar dacă începe și etapa următoare a campaniei de vaccinare.

În sistemul public, dar și în privat, au început deja să se facă liste pentru programarea la vaccinare a persoanelor care se pot înscrie în etapa a doua a campaniei.

Cum te poți înscrie pentru vaccin
Înscrierile pentru etapa a doua pot fi făcute în mai multe feluri:

 • prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale;
  individual, direct pe platforma informatică, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicaţia confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare);
  prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;
  prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medicosociale şi rezidenţiale;
  prin aparţinători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani;
  prin apelarea call centerelor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;
  prin direcţiile de asistenţă sociale de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;Instituţiile sau companiile din etapa a doua trebuie să se înregistreze şi să desemneze un reprezentant ca utilizator principal. În funcţie de codul CAEN al companiei respective, se va verifica dacă desfăşoară o activitate esenţială.

Dacă da, reprezentantul unei companii sau instituţii va putea înscrie toţi angajaţii dornici de imunizare, cu toate datele lor de identificare. Acelaşi reprezentant va efectua şi programarea pentru vaccinare şi va alege tot online şi centrul de vaccinare.

În etapa a treia, orice persoană îşi va putea face programarea online. Etapa a treia a campaniei de vaccinare, care cuprinde populația generală care nu lucrează în sistemul medical sau în domenii esențiale și nu este în categorii de risc, este estimată să înceapă în luna aprilie.

Cine se poate înscrie pentru vaccin în etapa a doua
Populația cu grad ridicat de risc

Adulți cu vârsta peste 65 de ani;
Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.
Lita bolilor cronice pentru care se pot înscrie persoanele în a II-a etapă de vaccinare nu a fost finalizată, autoritățile discutând în cursul zilei de vineri pentru a stabili exact care sunt acestea.

 


loading...