Marea Britanie aruncă un colac de salvare, pentru a scoate firmele din crize. Preţul la gaze şi electricitate va fi înjumătăţit pentru companii

Guvernul britanic a oferit miercuri detalii despre un pachet de salvare menit să ușureze povara facturilor la energie asupra întreprinderilor din Regatul Unit.

21 sept. 2022, 13:40
Marea Britanie aruncă un colac de salvare, pentru a scoate firmele din crize. Preţul la gaze şi electricitate va fi înjumătăţit pentru companii

Măsurile detaliază o reducere la facturile la energie finanțate de contribuabili pentru întreprinderile din Marea Britanie și Irlanda de Nord. Secretarul de afaceri Jacob Rees-Mogg a dezvăluit detalii despre pachetul de salvare de 150 de miliarde de lire sterline al ministrului de Finanţe Kwasi Kwarteng.

Am intervenit pentru a opri prăbușirea afacerilor, pentru a proteja locurile de muncă și pentru a limita inflația. Și prin planurile noastre de a stimula aprovizionarea cu energie autohtonă, vom aduce securitate sectorului, creștere economică și vom asigura o ofertă mai bună pentru consumatori”, justifică ministrul Kwarteng planul său de măsuri.

Citeşte şi Europa arde bani ca să se încălzească. A cheltuit deja 500 de miliarde de euro din cauza crizei energetice

Practic, facturile la energie pentru întreprinderile din Regatul Unit vor fi reduse la jumătate din nivelul preconizat pentru această iarnă. Schema de reducere a facturilor la energie va stabili prețurile la gaz și electricitate pentru toate firmele timp de șase luni, începând cu 1 octombrie. Spitalele, școlile, organizațiile caritabile și alte instituții, cum ar fi sălile comunitare și bisericile, vor primi, de asemenea, ajutor.

Noul pachet de salvare, care intră în vigoare de la 1 octombrie, se aplică tuturor sectoarelor economiei de afaceri, guvernul reducând costurile prin subvenționarea prețurilor angro la energie practicate de utilizatori. În cadrul acestui program se așteaptă ca prețurile cu ridicata să fie fixate pentru toți consumatorii de energie non-casnici la 211 lire sterline pe MWh pentru electricitate și la 75 lire sterline pe MWh pentru gaz timp de șase luni. Schema va fi revizuită după trei luni, cu opțiunea de a extinde sprijinul pentru „întreprinderile vulnerabile”, scrie The Sun.

Citeşte şi Criza energetică îi lasă pe moldoveni pradă gerului. Gazele se vor scumpi cu peste 30%