Marea Britanie: Au fost identificaţi suspecţii în cazul otrăvirii cu Noviciok a fostului spion rus Serghei Skripal

Membri ai echipei britanice care anchetează cazul privind otrăvirea cu substanţa neurotoxică Noviciok a fostului spion rus Serghei Skripal cred că i-au identificat pe suspecţi, relatează agenţia Press Association (PA), citată de Reuters şi Agerpres.

RomaniaTV.net
19 iul. 2018, 06:47
Marea Britanie: Au fost identificaţi suspecţii în cazul otrăvirii cu Noviciok a fostului spion rus Serghei Skripal

Serghei Skripal, fost agent dublu rus, şi fiica sa Iulia au fost ţinta unui atac cu substanţa otrăvitoare în martie la Salisbury (sudul Angliei). De atunci, cei doi şi-au revenit.

Ofiţeri ai poliţiei britanice suspectează mai mulţi ruşi că ar fi implicaţi în tentativa de asasinare a celor doi şi sunt în căutarea a mai mult de un suspect, potrivit PA.

Anchetatorii i-au identificat pe presupuşii autori prin intermediul camerelor de supraveghere şi au comparat imaginile cu înregistrările cu persoanele care au intrat în ţară în acea vreme.

În ultimele săptămâni, poliţia britanică antiteroristă a anchetat şi cazul unei femei care a murit pe 8 iulie, exact la o săptămână după ce a fost expusă la substanţa neurotoxică în apropiere de oraşul Salisbury.