Marea Britanie în sărbătoare. A început numărătoarea inversă până la startul JO 2012 VIDEO

Peste 10.000 de sportivi vor concura pentru medaliile olimpice, în peste 300 de probe. România participă la 15 discipline, cu 103 sportivi. La festivitatea de inaugurare vor fi prezenţi 120 de şefi de stat şi de guverne, printre care şi Regina Elisabeta a II-a şi prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama.

RomaniaTV.net
27 iul. 2012, 05:50
Marea Britanie în sărbătoare. A început numărătoarea inversă până la startul JO 2012  VIDEO

Torţa olimpică a ajuns şi ea la sfârşitul traseului. Flacăra a făcut turul de onoare prin Londra şi trecut şi la Palatul Buckingham, unde a fost întâmpinată de Prinţul William şi Kate Middleton. Mii de oameni s-au strâns pe traseul torţei, să asiste la spectacol.

Torţa a fost purtată şi de secretarul general al ONU, Ban Ki Moon. Flacăra a trecut prin mai multe locuri emblematice din Londra, precum Catedrala Sfântul Paul şi Downing Street.

Flacăra olimpică a ajuns şi la Palatul Buckingham, unde i-au ieşit în întâmpinare Prinţul William, soţia sa Kate şi Prinţul Harry. Premierul britanic, David Cameron, a vizitat parcul olimpic situat în estul Londrei, construit în numai trei ani. David Cameron a subliniat că prioritatea numărul 1 este să asigure o olimpiadă lipsită de incidente.

„Prioritatea numărul unu este să asigurăm siguranţa oamenilor. Am prezidat întâlnirile legate de probleme de securitate şi sunt încântat să spun că toate planurile, inclusiv cele de legate de intervenţiile de urgenţă, sunt în vigoare. Sunt mai multe trupe de poliţişti pe străzile şi cerul din Londra şi în apele Tamisei, iar acestea sunt susţinute de cele mai bune forţe armate din lume”, a declarat premierul Marii Britanii, David Cameron.

CITEŞTE AICI:

Programul complet al sportivilor români la JO de la Londra

30 de sportive sexy, din ţări diferite, prezente la JO 2012 GALERIE FOTO

Top 10 cele mai trăznite mascote din istoria Jocurilor Olimpice GALERIE FOTO

36 de ani de când Nadia a adus perfecţiunea în gimnastică

Peste 2 milioane de turişti sunt aşteptate în metropola britanică. Siguranţa jocurilor olimpice va fi asigurată de o firmă privată, dar şi de armata britanică. În total, peste 40.000 de persoane, dintre care 18.000 de militari, vor avea grijă ca totul să decurgă fără probleme.

Costurile organizării Jocurilor Olimpice din Londra sunt estimate la 9,3 miliarde de lire sterline.