Marea Britanie securizează frontierele post-Brexit. La cât ajunge investiţia

Marea Britanie a anunţat duminică că va investi 705 milioane de lire sterline pentru a istala sisteme de control post-Brexit la frontierele sale. Învestiţiile vor fi realizate înainte de încheierea anului 2020. 

RomaniaTV.net
12 iul. 2020, 15:58
Marea Britanie securizează frontierele post-Brexit. La cât ajunge investiţia

Ministrul pentru Brexit, Michael Gove, a precizat, într-un articol publicat în Sunday Telegraph, că această sumă va permite să se asigure că „noile frontiere” ale ţării sunt pregătite când Regatul Unit va prelua controlul asupra lor, potrivit Agerpres.

Gove a garantat, duminică, pentru Sky News, că frontierele britanice vor fi pregătite la 1 ianuarie 2021, după sfârşitul perioadei de tranziţie menite să permită statului şi UE să-şi negocieze relaţia. Retragerea Marii Britanii din blocul comunitar european a intrat oficial în vigoare la 31 ianuarie.

Citeşte şi: Mai mulţi câini au fost aduşi ilegal din România în Marea Britanie pentru fi vânduţi: „Sunt ţinuţi în condiţii groaznice”

Suma anunţată pentru investiții, care include bani pentru recrutarea a circa 500 de agenţi de poliţie şi pentru crearea de infrastructuri, va face frontiera Regatului Unit „cea mai eficientă din lume până în 2025”, a insistat Gove în articol.

O nouă sesiune de negocieri între Londra şi Bruxelles este programată pentru săptămâna următoare, din 20 iulie.

Michael Gove a evocat în declaraţii reluate de BBC unele „progrese”, în pofida „divizărilor” care continuă, şi a explicat că îşi menţine „optimismul”, fără a fi „excesiv de entuziast”.