Marea Britanie vrea să elimine obligativitatea de autoizolare după infectarea cu COVID-19

Autorităţile din Marea Britanie vor să elimine obligativitatea de autoizolare a persoanelor care au fost infectate cu coronavirus. Boris Johnson vrea să revoce permanent legile de urgenţă privind coronavirusul, deoarece cazurile de COVID-19 continuă să scadă.

17 ian. 2022, 15:46
Marea Britanie vrea să elimine obligativitatea de autoizolare după infectarea cu COVID-19

Marea Britanie vrea să elimine obligativitatea de autoizolare după infectarea cu COVID-19. Autorităţile fac planuri conform cărora oamenii nu vor fi obligaţi din punct de vedere legal să se autoizoleze după ce au contractat COVID-19, a relatat duminică The Telegraph.

Marea Britanie ar urma să elimine obligativitate de autoizolare după infectarea cu coronavirus

Citeşte şi Vaccinare obligatorie pentru persoanele trecute de 60 de ani

Boris Johnson vrea să revoce permanent legile de urgenţă privind coronavirusul, deoarece cazurile de COVID-19 din Marea Britanie continuă să scadă, potrivit raportului, adăugând că îndrumările oficiale vor rămâne, dar nu vor duce la amenzi sau acţiuni penale dacă vor fi ignorate, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Planurile vor fi elaborate în următoarele săptămâni, iar un anunţ este aşteptat în primăvară. În urmă cu o săptămână, secretarul de stat pentru sănătate Sajid Javid a declarat că autoizolarea COVID-19 în Anglia va fi redusă la cinci zile de la şapte, dacă o persoană este testată negativ de două ori.

Boris Johnson spune că este pregătit să ridice restricţiile COVID-19, introduse luna trecută pentru a încetini răspândirea variantei Omicron, potrivit Telegraph.

Reamintim că la începutul lunii ianuarie, în Marea Britanie s-au înregistrat 194.747 noi cazuri de COVID-19 şi 343 noi decese asociate acestei boli. În acest context, premierul Boris Johnson a avertizat că Regatul se confruntă cu ”cea mai rapidă înmulţire a cazurilor de COVID-19” de la începutul pandemiei ”şi probabil cea mai îngrijorătoare este rata de creştere acum rapidă în rândul persoanelor vârstnice şi mai vulnerabile”, situaţie ce riscă să crească presiunea asupra sistemului sanitar.

Citeşte şi Prima ţară din Europa care impune vaccinarea obligatorie. Amenzile pentru nevaccinaţi pleacă de la 600 de euro