Marea Britanie vrea să interzică maşinile pe benzină, motorină şi chiar cele hibride. De când s-ar aplica măsura

Guvernul de la Londra intenţionează să interzică vânzarea de maşini cu motoare pe benzină, motorină şi inclusiv cele hibride în Marea Britanie până în 2035, cu cinci ani mai devreme decât ţinta stabilită iniţial. Schimbarea vine în contextul în care experţii au avertizat că Regatul Unit nu-şi va mai putea atinge ţinta climatică de a avea zero emisii nete de gaz cu efect de seră până în 2050.

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 13:51
Marea Britanie vrea să interzică maşinile pe benzină, motorină şi chiar cele hibride. De când s-ar aplica măsura

Premierul Boris Johnson va prezenta care sunt planurile Marii Britanii pentru summit-ul COP26 despre schimbările climatice. Mai multe țări vor să interzică vânzarea de mașini noi pe benzină și motorină, cel mai des fiind menționat intervalul 2035-2040. Summit-ul ONU se va ține în noiembrie, la Glasgow, relatează BBC.

Obiectivul 2040 a fost anunţat prima oară în iulie 2017, însă acum sunt vizate de interdicţie şi maşinile hibride. Proiectul urmează să fie supus dezbaterii publice şi propune să fie cumpărate doar automobile cu motoare electrice şi pe hidrogen.

Citeşte şi: Maşinile din Anglia ar putea fi interzise în România

În prezent, maşini hibride şi electrice reprezintă doar 10 la sută din totalul vânzărilor de maşini noi din Marea Britanie.

Citeşte şi: Maşinile diesel, interzise de mâine în capitala Italiei. Anunţul făcut de primarul Romei