Marea greşeală pe care o faci când găteşti legumele. Evită să foloseşti această metodă!

Legumele sunt extrem de sănătoase având o sursă foarte mare de vitamine și minerale de care corpul nostru are nevoie zilnic.

22 iul. 2021, 18:22
Marea greşeală pe care o faci când găteşti legumele. Evită să foloseşti această metodă!

Marea greşeală pe care o faci când găteşti legumele. Astfel, cinci porții de legume și fructe zilnic îți asigură necesarul de vitamine în fiecare zi, întărește sistemul imunitar și ajuta la buna funcționare a organismului.

Marea greşeală pe care o faci când găteşti legumele.

Există dovezi convingătoare că o dietă bogată în fructe și legume poate reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Cel mai mare și mai lung studiu realizat până în prezent a inclus aproape 110.000 de bărbați și femei ale căror obiceiuri de sănătate și dietă au fost urmărite timp de 14 ani. Cu cât este mai mare aportul zilnic mediu de fructe și legume, cu atât sunt mai mici șansele de a dezvolta boli cardiovasculare. În comparație cu oamenii cu un aport mic de fructe și legume, cei care au avut în medie 8 sau mai multe porții pe zi au avut cu 30% mai puține șanse să fi avut un infarct sau un accident vascular cerebral.

Este posibil ca ceea ce e proaspăt să nu fie întotdeauna ce e mai bun. În mijlocul iernii, poți avea fructe sau legumele care nu sunt în sezon, dar sunt scumpe și au călătorit săptămâni întregi până când au ajuns pe rafturile magazinelor. Produsele proaspete sunt cele mai bune atunci când sunt cumpărate în sezon și local. Alege fructe și legume de sezon. Cercetările au arătat că fructele și legumele congelate sunt la fel de hrănitoare ca legumele proaspete.

Conserve de fructe și legume sunt, de asemenea, hrănitoare, dar de multe ori au adăugat în ele sare și zahăr și nutrienții se pot pierde în lichidul din cutie. Evită conservele cu conservanți. Cumpără frecvent legume proaspete și folosește-le cât mai curând posibil Pentru economii maxime, ia legumele cât sunt în sezon. Curăță-le și taie-le singur, apoi congelează-le.

Fierberea legumelor este o metodă veche de a le găti și poate distruge complet cantitatea de nutrienți din legume. De asemenea, de multe ori ajungi să ai niște legume ofilite, deloc atrăgătoare sau delicioase.  În schimb, încearcă să le gătești la aburi. Dacă prepari paste, orez sau quinoa, poți folosi aburul ca să gătești legumele simultan.

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când gătești legume este să le gătești prea mult. Fie că ies prea moi, arse sau doar lipsite de gust, legumele mult prea gătite pur și simplu nu par apetisante. Este mai bine ca leguemele să fie gătite mai puțin și să rămână puțin crocante. Ele vor fi gustoase dacă adaugi sos sau condimente, vor oferi textură în preparat și își păstrează din nutrienții importanți.

Citeşte şi: Alimentele care te ajută să arzi calorii în timpul somnului. Acestea sunt gustările care te ajută să slăbeşti şi te ajută să dormi bine!