Marea provocare: cu copilul la cumpărături. Tehnici eficiente ca să o scoţi la capăt

Cel mai bun loc în care-ţi dai seama de eficienţa unui părinte în faţa copilului este un magazin sau, în tot cazul, un loc unde se pot face cumpărături (supermarket, aprozar, piaţă etc.), mai ales după orele la care părinţii ies de la serviciu şi până seara, la orele închiderii magazinelor.

RomaniaTV.net
01 mai 2013, 06:59
Marea provocare: cu copilul la cumpărături. Tehnici eficiente ca să o scoţi la capăt

Aici poti sa auzi adesea o mama care tipa la copilul ei, sa se potoleasca, un tata care-si ameninta baiatul de 9 ani cu vreo pedeapsa, in caz ca nu asculta, alte mame care-si mituiesc copiii cu dulciuri, doar sa stea cuminti, ca ele sa poata termina cat mai repede cumparaturile, sau alti parinti care ies brusc din magazine, ca sa le poata face educatie afara copiilor, si sa nu mai fie auziti intr-un spatiu inchis de lumea din jur care ii dezaproba.

Vrei sa imbunatatesti disciplina in propria ta familie, astfel incat sa nu mai ai astfel de surprize exact cand ti-e lumea mai draga si ai cumparaturi sau alte treburi de terminat? Incearca sa aplici cele doua strategii pe care ti le propunem mai jos, apeland la logica si bunul simt al propriului tau copil.

1. Mananca bine, hidrateaza-te si trage aer adanc in piept!

Serile sunt perioadele cele mai stresante dintr-o zi, pentru ca seara toti membri familiei sunt obositi si abia asteapta sa ajunga acasa, sa se relaxeze. Acesta este momentul cel mai dificil si pentru parinti; corpul nostru si asa stresat de peste zi are nevoie de relaxare, de hrana si oxigen. Adesea parintii aleg sa mearga direct la cumparaturi in aceasta perioada, si asta pentru ca e singurul moment al zilei in care ar avea timp s-o faca. Insa e foarte greu atat pentru noi, parintii, cat si pentru copii, sa faca fata oboselii, asa ca de cele mai multe ori toti devenim nervosi in plin supermarket sau piata.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.