Marea relaxare a aglomerat Autostrada Soarelui şi DN 1

Trafic infernal pe drumul spre munte și spre mare. Turiștii au luat cu asalt stațiunile montane, dar și cele de pe litoral, după ce s-au ridicat restricțiile. La această oră, pe unele porțiuni de drum se circulă bară la bară.

15 mai 2021, 15:08
Marea relaxare a aglomerat Autostrada Soarelui şi DN 1

Marea relaxare a restricţiilor COVID-19 a aglomerat Autostrada Soarelui şi DN 1. Pe Autostrada Soarelui, pe sensul spre litoral, s-a circulat în coloane de maşini pe mai mulţi kilometri din cauza restricțiilor de circulație.

„Pe A2 București  – Constanța, se circulă în coloană de la ieșirea din Capitală către  zona lucrărilor la rosturile de dilatație, de la kilometrul 14 (localitatea Cernica, județul Ilfov), unde este restricționată circulația pe prima bandă și pe cea de urgență. Pe restrul tronsonului de autostradă, traficul se desfășoară în condiții de fluență.

Tot pe Autostrada A2 București-Constanța, se desfășoară lucrări de reparații la partea carosabilă pe tronsonul kilometric 64+700 metri – 71+500 metri (Lehliu Gară – Dor Mărunt, județul Călărași) și între kilometrii 155 și 161 (Podul Cernavodă), unde circulația este restricționată pe calea 2 (sensul către București), traficul fiind deviat pe calea 1, unde se circulă pe câte o bandă, în ambele sensuri.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să adapteze viteza condițiilor de trafic și să semnalizeze din timp intenția de schimbare a benzii de circulație, mărind distanța de siguranță între vehicule”, a transmis Infotrafic.

Coloane de mașini sunt și pe DN 1, în Comarnic și Bușteni.

Citeşte şi: Persoanele care au avut COVID nu mai sunt scutite de carantină la revenirea în ţară. Mai multe ţări incluse pe lista ROŞIE

 

Marea relaxare în România. Ce restricţii au fost eliminate de astăzi

Guvernul a adoptat, în seara zilei de 14 mai 2021, modificarea hotărârii de prelungire a stării de alertă prin care se renunţă la mai multe restricţii, începând cu 15 mai.

Masca de protecţie nu mai este obligatorie în spaţiile exterioare, cu anumite excepţii

Purtarea măştii de protecţie nu mai este obligatorie în spaţii deschise neaglomerate. Masca rămâne obligatorie în spaţii publice precum pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun.

Se elimină restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii a persoanelor.

Programul magazinelor, restaurantelor, cafenelelor şi teraselor se prelungeşte până la maximum ora 24

„Se stabileşte programul restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi teraselor în intervalul orar 5-24. Se creează posibilitatea ca în spaţiile deschise competiţiile sportive să se poată desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spaţiului. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore”, a anunţat premierul Florin Cîţu.

„Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori, precum şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore”, a afirmat Cîţu.

Citeşte şi: Românii au liber la concerte şi spectacole. Ce condiţii trebuie respectate. Anunţul făcut de autorităţile din România

Sălile de sport şi fitness vor fi deschise până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în judeţele sau localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia locuitori. Dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, atunci aceste săli pot funcţiona la capacitate de maximum 70%.