Marele Benefic Jupiter este retrograd în Taur. Ce să faci ca să explorezi abundența până în 30 decembrie 2023

Pentru a înțelege ce se întâmplă când Jupiter este retrograd, poate ajuta să înțelegem mai întâi cum funcționează planeta atunci când este directă.

05 sept. 2023, 18:50
Marele Benefic Jupiter este retrograd în Taur. Ce să faci ca să explorezi abundența până în 30 decembrie 2023

Având în vedere cât de des merge Mercur retrograd (a treia a anului va fi în plină desfășurare între 23 august și 15 septembrie), ultimul lucru pe care probabil vrei să-l auzi este că o altă planetă este retrogradă. Cu toate acestea, Jupiter, planeta norocului și a abundenței, va face exact asta între 4 septembrie și 30 decembrie 2023.

Jupiter este cunoscut ca marele benefic în astrologie. Scopul său este să aducă noroc, bucurie, cunoaștere și înțelepciune, dar funcționează și ca o lupă, amplificând tot ceea ce intră în contact. Consideră-l pe Jupiter ca fiind echivalentul planetar al unui animator a cărui sarcină este să mărească volumul la orice se întâmplă pe cer. De exemplu, atunci când Jupiter se unește cu Venus, ceea ce îmbunătățește modul în care relaționezi cu ceilalți și te exprimi creativ, precum și ceea ce prețuiești, poate aduce noroc și energie relațiilor și finanțelor tale.

Horoscop Mariana Cojocaru: 4 zodii, lovite de Mercur retrograd, ce semne au o toamnă de coşmar

Și cea mai mare planetă a sistemului solar pare să se miște înapoi pe cer în fiecare an timp de aproximativ patru luni. Jupiter își va începe mișcarea retrogradă în semnul de pământ Taur în 2023.

Ce înseamnă Jupiter retrograd în astrologie?
Pentru a înțelege ce se întâmplă când Jupiter este retrograd, poate ajuta să înțelegem mai întâi cum funcționează planeta atunci când este directă. Sarcina lui Jupiter este să împingă pentru mai mult, mai mult și mai mult din ceea ce se conectează, fie că este vorba de o poziție în harta ta sau de o altă planetă sau lumina de pe cer. Planeta abundenței este responsabilă de expansiunea sub toate formele, mai ales când vine vorba de cultivarea cunoștințelor și de lărgirea orizontului.

Tranzitele lui Jupiter te vor împinge dincolo de granițele tale (pe care Saturn te inspiră frecvent să le stabilești), încurajându-te să ai credință și să-ți urmezi instinctele. Este, în esență, planeta ZEN, care stimulează optimismul și dorința de a sări în necunoscut pentru a avea o experiență extraordinară și a-ți lărgi conștiința. Pe de altă parte, marele beneficiu te poate încuraja uneori să muști mai mult decât poți mesteca. Efectul lui Jupiter, ca orice altă planetă, este cel mai vizibil atunci când avansează.

Zodiacul întunecat. Ce trăsături misterioase ai în funcție de data nașterii

Când se mișcă înapoi, este mai puțin preocupat de influențarea evenimentelor din viața ta: responsabilitățile tale de muncă, viața amoroasă, situația ta de viață – și este mai interesat de munca interioară și de reflecție de sine, în special cea legată de casa în care tranzitează harta ta natală. Să presupunem că se află în prezent în cea de-a cincea casă a romantismului și a expresiei de sine. În timp ce Jupiter se află direct în a cincea ta casă, îți poate lumina viața de întâlnire și dragoste – gândește-te la mai multe potriviri, legături, texte flirtante și artificii – dar poate duce și la proiecte mai creative și distracție spontană cu prietenii. Dar, chiar dacă se mișcă înapoi, Jupiter te împinge să privești imaginea de ansamblu. De exemplu, poti realiza că, chiar dacă te distrezi, este totuși important să lucrezi spre obiectivele tale romantice și creative.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.