Marele Premiu de Formula 1 de la Imola a fost anulat! Regiunea Emilia-Romagna este sub ape!

Formula 1 a anunțat că Marele Premiu de la Imola, programat la finalul acestei săptămâni, nu va mai avea loc, din cauza inundaţiilor cu care se confruntă regiunea Emilia-Romagna în această perioadă.

17 mai 2023, 15:38
Marele Premiu de Formula 1 de la Imola a fost anulat! Regiunea Emilia-Romagna este sub ape!
Marele Premiu de Formula 1 de la Imola a fost anulat! Regiunea Emilia-Romagna este sub ape!

Marele Premiu de Formula 1 de la Imola a fost anulat! Astfel, cursa care ar fi trebuit să aibă loc în acest week-end nu se va mai disputa, din cauza inundaţiilor din regiune. De asemenea, cursele de Formula 2, Formula 3 și Porsche SuperCup au fost suspendate.

Citeşte şi: Lovitură teribilă pentru Simona Halep. Anunţul oficial care o exclude din tenis

„Comunitatea Formulei 1 este alături de oamenii și de comunitățile afectate de evenimentele recente din regiunea Emilia-Romagna. De asemenea, vrem să evidențiem serviciile de urgență care fac tot ce le stă în putință pentru a-i ajuta pe cei la nevoie. În urma discuțiilor dintre Formula 1, președintele FIA, autoritățile competente, președintele regiunii Emilia-Romagna, primarul orașului și promotorul, am decis că Marele Premiu din Imola nu va mai avea loc. Decizia a fost luată pentru că nu este posibil să asigurăm siguranța spectatorilor, echipelor și personalului. Nu ar fi normal să punem și mai multă presiune pe autoritățile locale în aceste vremuri grele”, se arată în comunicatul Formula 1.

Citeşte şi: Florin Talpan se cere general şi comandant al CSA Steaua. „Aştept ca ministrul Apărarii Naţionale să dispună măsuri în acest sens!”

După anularea cursei de la Imola, Formula 1 intră în pauză până pe 26 mai, când încep antrenamentele pentru Marele Premiu de la Monte Carlo. Cursa va avea loc pe 28 mai, de la ora 16:00.

 

Cel puţin opt persoane au murit, iar alte mii de oameni au fost evacuaţi în urma unor inundaţii cauzate de ploi puternice în Emilia-Romagna, în partea central-nordică a Italiei, care au antrenat anularea Marelui Premiu F1 prevăzut în weekend în regiune, relatează AFP.

”Din nefericire, numărul victimelor a crescut la opt”, anunţă în faţa presei vicepreşedinta regiunii, Irene Priolo.

Preşedintele regiunii, Stefano Bonaccini, a evocat la rândul său, ”mai mulţi dispăruţi”. Un bilanţ anterior anunţa cel puţin cinci morţi.

”Există cinci victime confirmate. Două corpuri au fost găsite la Forli. În total, avem trei victime la Forli, una la Cesena şi una la Cesenatico, care ar putea să fie un bărbat de naţionalitate germană, dat dispărut de mai multe zile la Rimini”, anunţă un reprezentant al prefecturii.