Marga, „executat” de Cătălin Baba şi înlocuit cu un rector interimar

Rectorul Andrei Marga a fost "executat" de noul ministru al Educaţiei, clujeanul Cătălin Baba, printr-un ordin care prevede înlocuirea acestuia cu un interimar, dacă noul rector nu este ales până în 1 martie 2012.

RomaniaTV.net
22 feb. 2012, 11:18
Marga, „executat” de Cătălin Baba şi înlocuit cu un rector interimar

Ordinul emis de Cătălin Baba prevede ca în cadrul procesului de desemnare a rectorului, pe lista persoanelor cu drept de vot, nu vor putea fi inscrise cadre didactice şi de cercetare care au împlinit vârsta de pensionare la data susţinerii alegerilor.

Potrivit stiridecluj.ro, lovitura de graţie administrată lui Andrei Marga vine la articolul 6, care prevede transmiterea la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a documentelor necesare confirmării noului rector se face până la data de 1 martie 2012.

În cazul depăşirii datei de 1 martie 2012, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului dispune una dintre următoarele măsuri, după caz: a) numirea unui ordonator de credite (n.red. rector interimar) pentru instituţiile de învăţământ superior de stat care să asigure funcţionarea şi buna desfăşurare a activităţii instituţiei de învăţământ superior.

b) Numirea unei comisii care să verifice modalitatea în care se desfăşoară activitatea instuţiei de învăţământ superior.

c) sancţionarea instituţiei de învăţământ superior, conform prevederilor legale.