Preşedintele Klaus Iohannis, dar şi Margareta a României şi Principele Consort vor participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, marţi, în cartea de condoleanţe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a la reşedinţa ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România. De asemenea, Administraţia Prezidenţiale a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis va participa luni la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, Londra.

13 sept. 2022, 12:39
Preşedintele Klaus Iohannis, dar şi Margareta a României şi Principele Consort vor participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa luni la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, Londra.

În cursul zilei de marţi, preşedintele Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a la reşedinţa ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România.

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc în data de 19 septembrie. La ceremoniile de înmormântare sunt aşteptaţi cei mai puternici oameni din lume. Inclusiv preşedintele american Joe Biden şi-a anunţat prezenţa.

Pentru ziua înmorântării, autorităţile britanice au instituit mai multe restricţii. Şefilor de stat care vor loa parte la funeraliile reginei Elisabeta a II-a li s-a cerut să facă deplasarea cu zboruri comerciale şi li s-a interzis să folosească elicoptere, maşini oficiale, deplasarea acestora urmând a fi făcută cu autocare dintr-un punct din vestul Londrei.

Citeşte şi: Decizie radicală după moartea Reginei Elisabeta. Ce se întâmplă cu bancnotele din Marea Britanie

 

Margareta a României şi Principele Consort vor participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi Principele Consort vor participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, anunţă reprezentanţii Familiei Regale a României.

”Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi ASR Principele Consort vor lua parte la funeraliile Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a”, a transmis Familia Regală a României.

Familia regală a Marii Britanii este apropiată de Familia Regală a României. Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii și Regele Mihai I au fost veri de gradul al III-lea. De altfel, Regele Mihai și-a cunoscut soția, pe Prințesa Ana, la nunta Reginei Elizabeta a II-a cu Prințul Phillip.

Citeşte şi: Prințul Harry, mesaj emoţionant după moartea Reginei Elizabeta a II-a: „Bunico, îţi mulţumesc pentru sfaturile bune, pentru râsul molipsitor”

 

Klaus Iohannis, mesaj de condoleanţe după moartea Reginei Elisabeta a II-a: A fost un simbol al stabilității şi un veritabil reper moral pentru întreaga lume

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 9 septembrie 2022, un mesaj de condoleanțe Majestății Sale Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în urma trecerii în eternitate a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a.

„În numele poporului român și al meu personal, doresc să transmit Majestății Voastre, întregii Familii Regale și poporului britanic condoleanțe și compasiune pentru dureroasa pierdere suferită.

Majestatea Sa Regina a fost un lider excepțional, care și-a servit patria cu devotament și responsabilitate desăvârșită, reprezentând un simbol al stabilității și un veritabil reper moral pentru întreaga lume. Cele șapte decade în slujba Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și a întregului Commonwealth rămân în istoria umanității drept un reper și inspirație pentru noi toți și generațiile viitoare.”, a transmis Președintele României Majestății Sale Regele Charles al III-lea.