Margit Novak, mama ministrului TS Eduard Novak, postare cu harta Ungariei Mari şi petiție pentru autonomia Ținutului Secuiesc

Margit Novak, mama lui Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului în Guvernul României, a preluat mai multe postări ale unor orgaizații care sprijină autonomia Ținutului Secuiesc, printre care și o petiție în care era atacat președintele României, Klaus Iohannis.

02 aug. 2021, 23:00
Margit Novak, mama ministrului TS Eduard Novak, postare cu harta Ungariei Mari şi petiție pentru autonomia Ținutului Secuiesc

Margit Novak, postare cu harta Ungariei Mari şi petiție pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Mama ministrului Tineretului și Sportului a preluat pe contul ei mai multe postări printre care și una cu harta Ungariei care include și Transilvania, dar și un atac la adresa lui Klaus Iohannis, conținut într-o petiție pentru autonomia Ținutului Secuiesc, scrie Newsweek.

Margit Novak, postare cu harta Ungariei Mari şi petiție pentru autonomia Ținutului Secuiesc.

„Bună ziua, domnule Klaus Werner! Trăiești în România astăzi pentru că în 1224 regele András al Ungariei a dat autonomie strămoșilor tăi germani din Transilvania!”, începe textul postării scrise de un anume Gere László, postare care a fost preluată de Margit Novak pe contul ei de Facebook, pe 30 aprilie 2020.

Ana Maria Popescu l-a lăsat cu mâna întinsă pe Eduard Novak, ministrul TS. Scene incredibile VIDE

Textul continuă cu atacuri la adresa președintelui României și cu invitația maghiarilor de a semna o petiție pe site-ul Irdala.hu (în română, semnează.hu n.r.) care sprijină necondiționat autonomia Ținutului Secuiesc și inițiativele secesioniste maghiare privind teritorii din România. Ca urmare a acestei inițiative, Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) a reuşit să adune un milion de semnături pentru o iniţiativă menită să obţină protecţia Uniunii Europene pentru regiunile naţionale, a declarat, la 7 mai 2020, pentru postul public ungar de televiziune M1 coordonatorul campaniei, Laszlo Pesty, potrivit agenţiei de presă MTI de la Budapesta.

Consiliul Național Secuiesc este o organizație politică din România care pretinde a reprezenta interesele secuilor. Conform paginii web a organizației, CNS dorește „autonomia” Ținutului Secuiesc, după modelul catalan.”

Pe 12 iulie 2021, Margit Novak preia pe contul său de Facebook o postare despre bogățiile ținuturilor care ar aparține Ungariei, ilustrată cu o hartă în care sunt acestea apar inclusiv pe teritoriul Transilvaniei!