Maria Băsescu, despre câinii maidanezi: Nu trebuie să stea în oraş. Nu trebuie să-i găsim în parcuri VIDEO

Maria Băsescu nu vrea câini maidanezi pe străzi şi în parcuri. Soţia preşedintelui Băsescu a făcut aceste declaraţii la grădina zoologică, unde s-a plimbat cu un grup de copii. Prima doamnă a ţării este de părere că patrupedele ar trebui duse în adăposturi.

RomaniaTV.net
10 sept. 2013, 14:10

Soţia preşedintelui Traian Băsescu a mers la Grădina Zoologică cu mai mulţi copii de la un centru de plasament din judeţul Covasna. Deşi nu a dorit iniţial să abordeze subiectul maidanezilor, în cele din urmă a acceptat să vorbească în faţa jurnaliştilor.

„Mi-e milă şi de copii, şi de animale. Dar câinii nu trebuie să stea în oraş. Nu trebuie să-i găsim în parcuri”, a spus Maria Băsescu.

Prima doamnă a ţării este cunoscută ca o iubitoare de animale. Familia Băsescu are acasă cinci câini, dintre care trei sunt adunaţi de pe stradă.

„Sunt curaţi, sunt vaccinaţi, sunt castraţi şi trăiesc lângă o familie„, declara preşedintele Traian Băsescu.

Maria Băsescu a povestit şi problemele pe care le-a avut cu unul dintre cei trei maidanezi adoptaţi. „Unul a urlat luni în şir, nu voia să mănânce. La un moment dat am vrut să-i dau drumul din nou pe stradă, pentru că nu mai voia să mănânce, voia afară. E o catastrofă. Deci îmi scoate toate florile. I-am dat să mănânce, dar are apucături rele”, a spus Maria Băsescu.

Afecţiunea lui Traian Băsescu pentru câini nu l-a împiedicat ca în anul 2001, pe vremea când era primar al Capitalei, să demareze o campania de eutanasiere a maidanezilor.  

În ciuda protestelor asociaţiilor pentru protecţia animalelor, Traian Băsescu a pus în aplicare legea cu privire la câinii fără stăpâni care prevedea ca maidanezi să poată fi eutanasiaţi de primării. În perioada 2001-2004, când l-a conducerea Primărie Capitalei s-a aflat actualul preşedinte, de pe străzile oraşului au dispărut 60.000 de câini fără stăpân.