Maria Boldor, medalie de bronz la CM de scrimă. Românca a fost revelaţia probei de floretă!

Maria Boldor (25 de ani) a fost învinsă, marţi, în semfinalele probei feminine de floretă de la Campionatele Mondiale de scrimă organizate de Cairo şi va ocupa, astfel, locul 3.

19 iul. 2022, 19:46
Maria Boldor, medalie de bronz la CM de scrimă. Românca a fost revelaţia probei de floretă!
Maria Boldor, medalie de bronz la CM de scrimă / FOTO: Facebook FR Scrimă

Maria Boldor, medalie de bronz la Campionatele Mondiale de scrimă. Românca a avut un parcurs fenomenal la Cairo, dar în penultimul act a rămas însă fără reacție în fața franțuzoaicei Ysaora Thibus, scor 3-15. Sportiva legitimată la CSA Steaua a rezistat doar în prima perioadă. La finalul celor trei minute era condusă cu 3-2. A urmat un control total al adversarei, mai rapidă, cu o deplasare net superioară.

În sferturile de finală, Maria Boldor a învins-o pe vicecampioana mondială Pauline Ranvier, scor 15-12.

Traseul Mariei Boldor până în semifinale:

  • Kelleigh Ryan (Canada) 15-5
  • Alina Poloziuk (Ucraina) 15-7
  • Eleanor Harvey (Canada) 15-7
  • Pauline Ranvier (Franța) 15-12

Record pentru sportul românesc! Ana Maria Popescu, declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a cincea oară VIDEO

Luni, Iulian Teodosiu a câştigat medalia de bronz în proba individuală de sabie masculin, la Campionatul Mondial de scrimă pentru seniori, de la Cairo. Românul a pierdut în semifinale confruntarea cu francezul Maxime Pianfetti, dar a avut o revenire senzaţională, punctând de şapte ori consecutiv! În primul tur, Iulian Teodosiu, clasat pe locul 6 la CE, l-a învins pe canadianul Shaul Gordon (15-13), a trecut apoi de italianul Luca Curatoli (15-14), vicecampion olimpic la Tokyo, iar în „sferturi” l-a depăşit pe sud-coreeanul Sanguk Oh (15-14), campion olimpic cu echipa la Tokyo şi campion mondial la individual în 2019!