Record pentru sportul românesc! Ana Maria Popescu, declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a cincea oară VIDEO

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a cincea oară, de către Federaţia Internaţională de Scrimă, un record pentru sportul românesc.

28 nov. 2021, 09:19
Record pentru sportul românesc! Ana Maria Popescu, declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a cincea oară VIDEO

Ana Maria Popescu a înregistrat încă un succes după rezultatele notabile de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sportiva a fost declarată, pentru a cincea oară, cea mai bună spadasină a lumii, de către Federaţia Internaţională de Scrimă.

Mesajul transmis de Ana Maria Popescu după ce ministrul Sportului Eduard Novak a câștigat medalia de argint la Jocurile Paralimpice Tokyo 2021
Prestigioasa distincție i-a fost acordată Anei Maria Popescu, după ce a luptat din greu întrega cariera pentru a deveni cea mai bună la sportul care a pasionat-o încă din copilărie.

Ana Maria a adunat în palmaresul ei 3 medalii olimpice, 6 mondiale şi 11 europene, adică 9 medalii de aur în total, plus cele 37 de Cupe Mondiale câştigate.

Performanța Anei Maria Popescu reprezintă un record pentru sportul românesc, ea a mai primit distincția de cea „Cea mai bună spadasină a lumii” în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021.

Ana Maria Popescu, despre gestul de a nu-i strânge mâna ministrului Novak: A fost un gest conştient, de revoltă

Ana Maria Popescu a declarat că gestul de a nu-i strânge mâna ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, la revenirea în ţară de la JO de la Tokyo a fost unul conştient, de revoltă, pe care l-a considerat normal. Ea a mărturisit că a mai existat „situaţie” cu ministrul Novak, dar nu a dorit să ofere detalii.

„În momentul în care am aterizat şi am coborât din avion, pur şi simplu a fost un gest conştient. Am refuzat… Ceea ce nu am înţeles eu ulterior a fost faptul că toată lumea a fost revoltată că nu am strâns mâna domnului ministru Eduard Novak care venise să mă întâmpine. Dar nu mi-a reproşat nimeni că nu i-am salutat pe Violeta Beclea-Szekely, pe Roxana Bârlădeanu, pe Alexandru Epuran, oficiali care erau în acelaşi rând cu ministrul. A fost gestul meu de revoltă.

Ana Maria Popescu l-a lăsat cu mâna întinsă pe Eduard Novak, ministrul TS. Scene incredibile VIDEO
Puteam să mă ascund ulterior în spatele regulilor sanitare, puteam să spun că m-am ferit, dar nu, mi-am asumat, a fost un gest pe care l-am considerat normal. Efectiv, m-am purtat normal, am reacţionat normal, fără niciun fel de filtru. Între declaraţia domnului ministru şi aterizarea la Bucureşti a mai fost o situaţie, despre care cred că nu este cazul să mai discutăm, nu este publică şi aşa va rămâne.

Nu a fost nimic personal, nu am discutat, a fost vorba despre altceva. Vreau să se înţeleagă că nu am nimic cu omul Eduard Novak, a fost un gest de revoltă pe care am decis să-l fac atunci pentru că eu ştiu prin cât am trecut. Iar lupta mea, chiar dacă sunt contestată de unii oameni, este pentru cei care vin acum, pentru viitorul nostru, pentru viitorii campioni. Eu ştiu că pe mine m-au motivat foarte mult lipsurile, frustrările, neajunsurile. În momentul în care am aterizat, m-am văzut pe mine la primele competiţii internaţionale îmbrăcând costume îngălbenite de vreme, adidaşii lipiţi cu leucoplast, am văzut episodul de când eu aveam 16 ani şi nu am făcut deplasarea la Campionatele Mondiale pentru că nu am avut o mie de dolari. Din păcate nu s-au schimbat aceste lucruri, suntem tot acolo”, a declarat Ana Maria Popescu, în cadrul emsiunii În Faţa Ta de la Digi 24.