Maria Cârneci, momente cumplite după despărţirea de soţ, face parastas în azil: „A fost jumătatea sufletului meu”

După moartea soțului său, Maria Cârneci nu reușește să-și găsească alinarea și a ales să se retragă din lumina reflectoarelor. Îndrăgita cântăreaţă şi-a spus durerea la Vorbeşte lumea.

10 nov. 2021, 14:28
Maria Cârneci, momente cumplite după despărţirea de soţ, face parastas în azil: „A fost jumătatea sufletului meu”

Maria Cârneci s-a despărțit de soțul ei, Romulus Petrescu, în luna noiembrie a anului 2019. În curând se vor împlini 2 ani de când îndrăgita cântăreață de muzică populară a rămas văduvă.

Pe soțul ei și-l amintește ca și cum nu ar fi plecat nicăieri. Este deja conștientă că nu se va mai întoarce niciodată și, oricât de mult ar încerca să ascundă durerea în interviurile și aparițiile sale, în colțul ochilor se văd lacrimile.

Niculina Stoican, mesaj emoţionant despre Petrică Mîțu Stoian, după ce a fost acuzată că l-a umilit

Maria Cârneci a vorbit despre pierderea soțului ei. Artista a spus cum a marcat-o și a dezvăluit că fără partenerul ei de viață este o altă femeie. „Când a venit Sorin Oprescu şi mi-a spus ca trebuie să-l punem pe morfină, că nu mai putea de dureri, am zis ca mor! Muream acolo, am minţit ceva ca să pot să ies şi să plâng, e dureros. Puterea vine d ela prieteni, de la familie, de la prinţesele ălea mici. Eram arsă pe fata de la lacrimile cu sare, dar am făcut toate rânduielile. Nu l-am visat niciodată să-mi ceară ceva, e în regulă, se spune„, a spus cântăreaţa la Vorbeşte lumea.

Vedeta a mărturisit că e vorba de o durere care nu trece nicodată și că nu este împăcată nici acum cu ideea că a rămas singură. Asta deși familia o ajută mult să se bucure în continuare de viață. Maria Cârneci găsește alinare datorită nepoatelor sale, Rose Maria și Jacqueline, fiicele unicului ei fiu, Eduard Petrescu.

„Dorul de părinți, sau de copii, sau de jumătatea ta, dacă a fost cât de cât în ordine și a fost o relație bazată pe respect, pe încredere, pe iubire, e ac și când aș zice să uiți să bei apă sau să respiri.

Nu ai cum, nu se poate! Viața mea nu o să mai fie cum a fost, pentru că după atâția ani de conviețuire cu un om de mare caracter și de mare omenie, nu ai cum să …. poate uit că mă mai iau cu treaba, o jumătate de oră, o oră, dar urma din suflet va rămâne veșnic.

Oricât m-ar încuraja prietenii și familia, sunt lucruri care se pot uita, sunt lucruri care rămân pe veci în suflet. Fără el nu mai pot fi cum am fost!”, a mărturisit Maria Cârneci cu alt prilej.

Maria Cârneci face parastas la azil, la doi ani de la moartea soțului: „A fost jumătatea sufletului meu”

După moartea soțului său, Maria Cârneci nu reușește să-și găsească alinarea și a ales să se retragă din lumina reflectoarelor. De când a rămas singură, gândurile urâte o năpădesc și Maria Cârneci spune că doar nepoțelele o ajută să mai treacă peste clipele grele.

„Am noroc cu cele două nepoțele care îmi mai alină din dor, din durere, din întrebări, din gândurile urâte și așa mai departe, dar ce ține de mine, de sufletul meu și de ființa mea, încerc să fac tot ce îmi stă în putință să îi fac toate rânduielile pentru că a fost un om de mare calitate.

Marcel Pavel, distrus de durere. Nu îşi poate reveni din suferinţă: „Am crezut că nu mi se poate întâmpla”

Eu am găsit o soluție care mi se pare foarte frumoasă și omenească, o să duc la un azil tot ce trebuie, o să dau o masă acolo, am să fac și câteva pachete pentru prieteni, rude. Am să îmi fac datoria, chiar dacă nu putem să ne adunăm la un restaurant.’ a mai declarat artista.

Interpreta de muzică populară și soțul său s-au cunoscut la concursul ‘Floarea din Grădină’, Romulus Petrescu fiind la vremea respectivă directorul hotelului în care artista era cazată.

Maria Cârneci

Din clipa în care s-au văzut, până în ultima zi, cei doi au fost de nedespărțit, iar din dragostea lor s-a născut cel care avea să îi rămână sprijin Mariei Cârneci, fiul lor Eduard.

A fost jumătatea sufletului meu și îmi este greu. Când trăiești cu un om aproape 40 de ani, când împarți și bune și rele, totul pleacă de la educație, pentru că dacă nu era așa omul ăsta…îți dai seama că nu stai atâta timp cu un om cu care nu vibrezi pe aceleași unde ca el.

Nu am și nu am avut vreodată ce să îi reproșez, iar din acest motiv, tot ce ține de mine și de sufletul meu, am să îi cinstesc memoria, pentru că a fost om, a fost soț, a fost prieten, a fost tot ce am vrut pentru sufletul și pentru familia mea”, a declarat Maria Cârneci. Și parastasul de un an, dar și celelalte pomeni au fost făcute de Maria Cârneci tot la azilul de bătrâni.

Romulus Petrescu a murit de cancer la colon la 65 de ani


Romulus Petrescu s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani, pe 25 noiembrie 2019.  Bărbatul s-a confruntat în ultima perioadă a vieții sale cu o afecțiune nemiloasă: cancerul de colon.

Maria și Romulus s-au cunoscut în urmă cu mai bine de patru decenii, la un concurs. El era directorul hotelului unde folclorista era cazată. De atunci, cei doi și-au legat destinele, însă nu au reușit să ajungă împreună până la ultimul act al vieții lor.

Din căsnicia lor s-a născut unicul lor fiu, Eduard, pe care Maria îl iubește ca pe ochii din cap. Cântăreața este și bunica unor nepoțele de care nu se poate dezlipi de fiecare dată când le vede și despre care vorbește cu bucurie imensă în fiecare interviu.