Maria de Villota, prima femeie din epoca modernă a Formulei 1

Maria de Villota a semnat un contract de pilot de rezervă cu Marussia pentru sezonul 2012 şi va testa pentru echipă în cadrul sesiunii de evaluare de la Abu Dhabi din luna noiembrie.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 10:05
Maria de Villota, prima femeie din epoca modernă a Formulei 1

Marussia a anunţat miercuri seară numele pilotului de rezervă pentru sezonul 2012 al Formulei 1 în persoana Mariei de Villota, o femeie născută în Spania în urmă cu 32 de ani.

De Villota a testat un monopost Renault R29 de Formula 1 în vara anului trecut şi şi-a anunţat încă de atunci intenţia de a fi prezentă în Marele Circ în 2012, după ce anterior a concurat în competiţii precum Formula 3 Spania, Superleague şi cursa de 24 de ore de la Daytona.

Chiar dacă nu va urca la volanul monopostului Marussia în timpul sezonului, de Villota îi va înlocui pe Timo Glock sau Charles Pic dacă unul dintre ei va deveni indisponibil şi va testa pentru echipa în cadrul sesiunii de evaluare de la Abu Dhabi care va avea loc în luna noiembrie.

„Sunt foarte fericită să mă alături programului de piloţi de teste al echipei Marussia. Este o oportunitate fantastică să lucrez îndeaproape cu o echipă de Formula 1 şi să câştig experienţă care să mă ajute să progresez în carieră, inclusiv datorită şansei de a pilota monopostul în acest an în testul de la Abu Dhabi. Mă voi alătura echipei pe circuite şi aştept cu nerăbdare să lucrez cu ei la prima cursă din weekendul viitor, iar asta îmi poate fi doar de folos pentru ambiţiile mele de a concura în Formula 1”, a declarat Maria de Villota , potrivit automarket.ro.

Ultima femeie care a testat un monopost de Formula 1 a fost Katherine Legge în 2005, în timp ce ultima femeie care a participat la un Mare Premiu (fără să se califice pentru cursă) a fost Giovanna Amati în 1992.