Maria, fata de 14 ani ucisă când mergea la colindat cu fratele ei, va fi înmormântată în rochie de mireasă pe banii primăriei

Maria şi-a găsit sfârşitul într-un mod tragic. Fata de 14 ani plecase la colindat împreună cu fratele mai mic. A fost ucisă pe stradă, cu 25 de lovituri de cuţit, de către în tânăr supărat că fata nu vrea să-i fie iubită. Copila provine dintr-o familie săracă şi de şase ani trăia într-un centru de plasament, abandonată de părinţi. Mama ei le-a transmis celor de la centru că nu are bani de înmormântare aşa că autoritățile locale din Truşeşti, Botoșani, și Direcția pentru Protecția Copilului vor acoperi cheltuielile.

03 ian. 2023, 10:58
Maria, fata de 14 ani ucisă când mergea la colindat cu fratele ei, va fi înmormântată în rochie de mireasă pe banii primăriei

Maria Alexandru, fata de 14 ani ucisă când mergea la colindat cu fratele ei, va fi înmormântată în rochie de mireasă. Autoritățile locale din Truşeşti, Botoșani, și Direcția pentru Protecția Copilului vor acoperi cheltuielile.

Maria mai avea patru fraţi. Toți erau în grija statului, cel mai mic fiind crescut de un asistent maternal profesionist. Mama este din municipiu Botoşani și trăiește în concubinaj. La aflarea veştii că fiica ei a fost ucisă, femeia ar fi comunicat că nu are posibilități financiare pentru înmormântare. Astfel că fata de 14 ani va fi înmormântată la Trușești, la dorința celorlalți frați care doresc să meargă la mormânt și ulterior. Autoritățile locale din Truşeşti, Botoșani, și Direcția pentru Protecția Copilului vor acoperi cheltuielile. Angajații DGASPC se vor ocupa inclusiv de cumpărarea unei rochii de mireasă în care să fie înmormântată copila, potrivit botosaneanul.ro.

Fratele mai mic care a fost martor al crimei va fi consiliat de psihologii instituției atât timp cât va avea nevoie.

Maria şi fraţii ei erau în grija statului de aproape şase ani. Toţi cei care au cunoscut-o au numai cuvinte de laudă. Spun că era o adolescentă extrem de liniștită, cuminte și cu rezultate bune la învățătură. Era elevă la Liceul Demostene Botez din Trușești. Copila avea o relație apropiată de șefa de centru cu care discuta adesea, ca și cum i-ar fi fost mamă.

Nu avea iubit și nu ar fi pomenit niciodată de tânărul Cătălin Rățușcă, cel care a ucis-o.

În ziua în care a fost ucisă, fata de 14 ani ieșise la colindat alături de fratele ei mai mic. Pe stradă s-au întâlnit cu Cătălin Răţuşcă, tânârul de 21 ani care voia să-i devină iubit. Enervat de refuzul fetei, băiatul s-a răzbunat. A scos un cuţit şi a înjunghiat-o de 25 de ori. Din cauza loviturilor, fata a intrat în şoc hemoragic. Adolescenta a fost spintecată pur și simplu, sub privirile înspăimântate ale fratelui său de 9 ani.

Citeşte şi: Povestea impresionantă a Mariei, fata de 14 ani ucisă înainte de Revelion, în timp ce colinda cu fratele ei. Ucigaşul ei a fost arestat

Totul s-a întâmplat sâmbătă dimineață, pe un pod, pe drumul principal care străbate localitatea Truşeşti, din judeţul Botoşani. Maria a fost găsită într-o baltă de sânge, iar salvatorii nu au mai putut să o salveze.