Maria Ghiorghiu îi contrazice pe meteorologi: „Vom avea ninsori abundente!”

Maria Ghiorghiu vine cu previziuni noi. Clarvăzătoarea a anunțat marți pe blogul său că în România va ninge ca în povești.

31 ian. 2024, 09:40
Maria Ghiorghiu îi contrazice pe meteorologi: „Vom avea ninsori abundente!”

Maria Ghiorghiu îi avertizează pe români! După ce meteorologii au anunțat că temperaturile vor începe să crească, Maria Ghiorghiu îi contrazice pe specialiști, spunând că vom avea parte de ninsori abundente.

„Dragii mei,

În această dimineață m-a trezit un glas care spunea foarte frumos așa: „În România, viața ca-n povești!”

Dar un alt glas intervine și grăiește așa: „În sudul României, ninge ca-n povești!”

Moment în care văd cum ninge foarte tare în sudul României. Chiar ca-n povești, așa cum spune mesajul divin.

Erau fulgi mari și cădeau din cer, precum ploaia torențială.

Nu bătea vântul, dar ningea minunat de frumos.

Așadar dragii mei, știm cu toții că meteorologii au anunțat temperaturi de primăvară, dar este bine să păstram hainele groase și cizmulițele la îndemână. Vom avea ninsori abundente!”, se arată în mesajul postat de Maria Ghiorghiu.

 

Elena Mateescu anunță schimbarea puternică a vremii: ”Se va simți în toată țara!”

După o perioadă geroasă și cu temperaturi extrem de scăzute, meteorologii anunță o schimbare spectaculoasă a vremii.

Prognoza ANM indică o creștere semnificativă a temperaturilor începând cu data de 4 februarie, cu minime ce se vor ridica de la -20 de grade Celsius la maxime care ar putea atinge 15 grade Celsius.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat cum va fi vremea în perioada următoare și la ce trebuie să ne așteptăm .

”Este posibil ca în prima săptămână din luna februarie, mai ales după data de 4 februarie, să consemnăm valori de temperaturi în creștere de la o zi la alta, asta însemnând o vreme mai caldă decât în mod obișnuit.

De fapt, și actualizarea estimărilor pentru ultima lună de iarnă indică o probabilitate ridicată ca prima săptămână să înregistreze, în medie, la nivelul intervalului 1-8 februarie, abateri termice pozitive, de 5…6 °C în toată țara, cu cele mai ridicate valori în sudul și sud-estul țării”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3.

”Până atunci însă urmează două nopți geroase, pentru că și mâine dimineață este posibil să ne apropiem de – 20 °C în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Minimele din această noapte se vor încadra, în general, între -12…1 °C.

În capitală, mâine dimineață, minime de – 3…-5 °C, posibil chiar – 8 ° în zona preorășenească. Așadar, primele zile din februarie, cu temperaturi în creștere, cu valori la nivelul maximelor de cinci 12 °C, minime în creștere, de -6…4 °C.

Deja după data de 4 februarie ne vom apropia de valori de 14…15 °C”, a mai spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

În săptămâna 29 ianuarie-5 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile din jumătatea sudică a teritoriului.

Prognoza meteo vine cu alternanţe periculoase. Inversiune termică, temperaturile urcă vertiginos de la o zi la alta, Ninsori bogate, doar la munte
În săptămâna 5 – 12 februarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, dar și deficitare în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 12 – 19 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

În săptămâna 19 – 26 februarie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor excedentare local, au precizat meteorologii.