CONTRE în direct Grapini-Martin, după anularea participării României la Târgul de Turism din Munchen

Maria Grapini, ministrul Turismului, a refuzat participarea României la Târgul de Turism de la Munchen, deşi iniţial firmele de turism au fost anunţate că vor fi prezente la târg. În ultimul moment, banii necesari pentru participarea României la târg nu au mai fost alocaţi. Decizia Ministerului Turismului a stârnit însă revolta Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. 

21 feb. 2013, 12:38
CONTRE în direct Grapini-Martin, după anularea participării României la Târgul de Turism din Munchen

Maria Grapini nu a găsit justificarea pentru care România ar trebui să participe la Târgul de Turism de la Munchen, asta cu doar câteva zile înaintea desfăşurării evenimentului.

„Există un ordin cu 60 de târguri dat de fostul ministru, dar fiecare târg se analizează şi se dă un aviz. La acest târg n-a existat niciun calcul care să justifice participarea. Pentru fiecare târg trebuie să existe o opţiune. Firmele ştiau de cele 60 de târguri şi trebuiau să se înscrie în ianuarie, dar firmele s-au înscris alaltăieri”, a declarat Maria Grapini la România TV.

Eu am dat în scris explicaţia pentru anularea acestui târg şi regret că trebuie să-mi pierd timpul ca să explic un lucru care nu se înţelege de o oarecare doamna Martin care vrea să dicteze în Minister.”, a continuat ministrul Turismului.

Maria Grapini a comentat faptul că „nu este relevant să cheltuim bani ca cinci firme să se ducă să ocupe un stand, care analizându-le nici nu au în obiectul de activitate profilul târgului”.

Dacă doamna Corina Martin era obişnuită să dicteze în Minister, trebuie să înţeleagă că parteneriatul public-privat se face făcând fiecare parte treaba lui.”, a subliniat doamna Grapini.

Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, a trimis o scrisoare către Ministerul Turismului pentru a exprima nemulţumirea membrilor asociaţiilor de turism cu privire la anularea participării la târg.

Noua ni s-a comunicat participarea la acest târg şi cinci firme s-au înscris. Membrii care trebuiau să participe la târg şi-au luat bilete de avion, au plătit hoteluri, broşuri şi cataloage în limba germană. Săptămâna trecută am fost anunţaţi că nu mai participăm la acest târg.”, a declarat la România TV Corina Martin.