Maria Grapini şi-a făcut partid: PPU

Publicat: Miercuri, 12 August 2015 17:01 // Actualizat: Miercuri, 12 August 2015 17:01 // Sursa: romaniatv.net

Partidul Puterii Umaniste (PPU), format dintr-o grupare desprinsă din Partidul Consevator şi care este coordonat de Maria Grapini, a avut miercuri, la Senat, prima reuniune a membrilor fondatori.

Ședința Consiliului Național al Partidului Puterii Umaniste (PPU), în care se va stabili data și agenda congresului formațiunii, va avea loc pe 15 septembrie la Sibiu.

"Ședința Consiliului Național pentru organizarea congresului va avea loc pe 15 septembrie la Sibiu. Acolo vom stabili agenda congresului și vom prezenta un program mai amplu al partidului, programul nostru de țară. Se va definitiva și conducerea centrală tot la congres", a declarat miercuri, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Național al PPU, Laurențiu Mihai, citat de Agerpres.

La rândul său, copreședintele interimar al partidului Maria Grapini a precizat că în cursul zilei de miercuri a avut loc prima întâlnire a membrilor fondatori ai formațiunii politice, iar în cadrul acesteia a fost prezentat proiectul de program care va fi completat cu propunerile venite din teritoriu.

"Toți cei care se înscriu la noi în partid până la congres devin membri fondatori. Până la congres vom avea o comisie pentru definitivarea statutului, statut care este în stadiu de proiect, iar toți liderii de filiale au dreptul să vină cu propuneri. La congres vom avea forma finală, prin care să ne putem desfășura activitatea. Programul nostru pune în centru omul", a afirmat Grapini.

CITEŞTE ŞI Grapini versus Internet. A apărut Grapinizer, APLICAŢIA care te învaţă să scrii ca Maria Grapini

Ea a adăugat că PPU are ca scop asigurarea unui climat politic și social favorabil dezvoltării fiecărui individ, astfel încât să poată să își valorifice calitățile în România.

În iunie, în contextul congresului de fuziune PC-PLR, europarlamentarul Maria Grapini a anunţat că demisionează din partidul fondat de Dan Voiculescu. Grapini l-a acuzat pe preşedintele PC, Daniel Constantin, că a acaparat partidul şi că este responsabil de dispariţia acestuia prin decizia de unificare cu PLR (gruparea reunită în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu).

Citeşte şi: Grapini: Rămân în politică cât voi trăi, m-a convins "un discurs al Papei de la Roma"
Grapini a rămas apropiată de preşedintele fondator Dan Voiculescu, care, deşi aflat în închisoare în urma condamnării în Dosarul ICA, a intrat în conflict cu Daniel Constatin, pe care l-a acuzat de trădare.

De altfel, Dan Voiculescu saluta înfiinţarea noului partid, într-o postare pe blogul personal, la începutul lunii iunie. "Astăzi, un grup de tineri a depus la Tribunalul Bucureşti cererea de înregistrare a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) – PPU. Partidul preia doctrina umanista, fondată de mine in 1992 care recunoaşte demnitatea, valoarea şi posibilităţile de desăvârşire a fiinţei umane", scria Voiculescu, pe 8 iunie.

3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Maria Grapini Maria Grapini partid partidul puterii umaniste PPU
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 aug 18:46
Răspunde | Votează email 0 email
MARICA DORIN
Stimata doamna Grapini ma bucur ca ati avut initiativa sa initializati un nou partid si cum l-am apreciat pe domnul Voiculescu si la fel pe dumneavoastra si pe primarul sectorului 4 (Dl. PIEDONE ) as dori sa ma aliez si eu acelor idei pe care le-am auzit si cu care m-am hranit de la cei mentionati. Va rog se-mi dati adresa unde sa ma adresez pentru a fi un membru al PPU. Poate ca sunt prea in varsta (am 68 ani ) dar crescut intr-o familie unde ideile de care adesea faceti dumneavoastra si dl Voiculescu vorbire sunt manuse pentru inima mea... Va multumesc
12 aug 17:18
.../>

a, a:hover,
.vw-page-title-box .vw-label,
.vw-post-categories a,
...
12 aug 17:18
Votează email 0 email
...de Maria Grapini, a avut miercuri, la Senat, prima reuniune a membrilor fondatori. Citește mai departe… Mai mult: romania tv Related...
1
EUR
4.7480
RON
20 Feb
noapte 2 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H