Maria Loga, atac extrem de virulent la adresa falșilor prieteni ai lui Petrică Mâțu Stoian: „Nu vă mai agățați de sicriul lui! Când era necăjit la început de drum nu i-ați întins unul o mână!”

Maria Loga a transmis un mesaj extrem de dur la adresa celor care, după moartea lui Petrică Mâțu Stoian, s-au dat prietenii maestrului, însă, cât timp acesta era în viață, nu l-au ajutat cu nimic.

09 dec. 2021, 19:18
Maria Loga, atac extrem de virulent la adresa falșilor prieteni ai lui Petrică Mâțu Stoian: „Nu vă mai agățați de sicriul lui! Când era necăjit la început de drum nu i-ați întins unul o mână!”

Maria Loga, cântăreața de muzică populară care a colaborat cu regretatul Petrică Mâțu Stoian, a transmis un mesaj extrem de dur pe Facebook în care îi critică pe cei care spun că au fost prietenii maestrului.

Artista este foarte mâhnită de faptul că atât personalități din domeniul muzicii folclorice, cât și mass-media aduc mereu în discuție diferite aspecte ale vieții personale ale maestrului.

Sora lui Petrică Mâțu Stoian, noi acuzații grave la adresa impresarului Doru Gușman. „Şi-a bătut joc de el!”

„Lasati-l linistit ! Nu va mai agatati de sicriul lui! Pentru numele lui Dumnezeu! Ce a facut, ce n-a facut, ce avere a stans ce nu a strans ce a zis ce nu a zis! Toti v-ati gasit prieteni dar cand era necajit la inceput de drum nu i-ati intins unul o mana! Toti vorbiti de el din 2007 pana in 2021, toti vorbiti de averi de milioane de euro. Puneti mana pe calculator daca nu va duce capul si socotiti real nu balivernati 《 ziare, saituri, tv, 》Ascultati-i cantecele daca va plac daca nu lasati-l in liniste! Dumnezeu sa-l poarte spre lumina!”, a scris artista pe Facebook.

Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață la data de 6 noiembrie 2021, la vârsta de 61 de ani, după ce a făcut un tratament în camera hiperbară, la clinica Nera din Craiova, pentru a se trata de complicații post-Covid. Ulterior personalul medical de la clinică a fost acuzat de nereguli grave.

Raportul oficial în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. Clinica Nera, amenzi uriaşe pentru numeroase nereguli. DSP: „Centrul de medicină hiperbară nu deține nici structura și nici personalul necesar”

Raportul oficial în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian scoate la iveală nereguli atât la capitolul funcționare, cât și la partea de alimentație în Clinica Nera. Mai mult, reprezentanţii DSP Caraş-Severin susţin că nici documentele întocmite de unitatea sanitară nu se potrivesc cu realitatea.

Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătatea Publică a județului Caraș-Severin, a efectuat un control în toate cele trei unități medicale prin care a trecut Petrică Mîțu Stoian la începutul lunii noiembrie, atunci când a decis să recurgă la terapia hiperbară pentru a se recupera post-COVID.

Steliana Sima a apelat la Înaltul Teodosie pentru a face față morții lui Petrică Mâțu Stoian și a lui Benone Sinulescu: „Ei și-au asigurat nemurirea prin muzica lor”

Potrivit Express de Banat, Clinica Nera deține trei autorizații eliberate de DSP Caraș-Severin: una pentru medicina hiperbară – 090/14.12.2020, o autorizație sanitară de funcționare pentru cabinet medicină internă – 038/07.05.2021 și o autorizație sanitară de funcționare pentru punct recoltare probe biologice – 087/03.12.2020.

Raportul oficial în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. DSP nu a găsit medici la Clinica Nera la momentul controlului. Consultaţiile pentru terapia hiperbară se făceau online

Într-o primă etapă, în data de 10 noiembrie, echipa de la DSP a ajuns la Clinica Nera în jurul orei 16.00, constatând că medicii nu erau prezenți în unitate. Aceştia trebuiau să se afle acolo între orele 13 şi 18, conform oraşului afişat.

Mai mult, clinica Nera funcționează cu un medic specialist în specialitatea psihiatrie care deține atestat de studii complementare în medicina hiperbară eliberat de Ministerul Sănătății, cinci asistenți medicali, un medic primar de medicină de familie și un medic cu specialitatea ORL.

„Trebuie menționat că, la nivelul Clinicii Nera, acordul și consultul medicului pentru tratament hiperbaric sunt realizate online, iar supravegherea pe perioada terapiei se face de către medici cu care unitatea a încheiat contracte de prestări servicii. Ședința durează 70 de minute, incluzând compresia și decompresia”, spun reprezentanții DSP, potrivit sursei citate.

Din raport iese că Petrică Mîţu Stoian a ajuns la clinica Nera pe 5 noiembrie, iar a doua zi, la ora 20:00, a fost constatat decesul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Nereguli grave după moartea lui Petrică Mîţu Stoian: „Nu s-a putut identifica dacă și ce documente medicale au fost solicitate”

Nereguli grave după moartea lui Petrică Mîţu Stoian: „Nu s-a putut identifica dacă și ce documente medicale au fost solicitate”

Clinica Nera avea autorizaţie pentru cabinet medical în ambulator
Interpretul de muzică populară a fost luat în evidență prin intermediul unei „foi de Observație Clinică Generală” (FOCG), un document-tip pentru unitățile sanitare cu paturi. În schimb, Clinica Nera este autorizată ca și cabinet medical în ambulator, arată sursa citată.

În fișă se menționează și „data internării”, ca și cum ar fi vorba de o internare în spital, iar antetul foii a rămas necompletat. Mai mult, foaia de observație era insuficient completată, fără niciun fel de investigații de laborator.

„SC Clinica Nera SRL și Nera Clean Services SRL funcționează ca și cum împreună formează o unitate sanitară cu paturi în care pacienții sunt internați, iar Centrul de medicină hiperbară nu deține nici structura, și nici personalul necesar. Supravegherea pacienților încetează, astfel, după ședințele de terapie hiperbară, eventualele complicații sau urgențe fiind lăsate pe seama Serviciului Județean de Ambulanță/SMURD.”, explică cei de la DSP.

Petrică Mîţu Stoian, dus la Spitalul Oraviţa cu „tuse sanguinolentă”
Sâmbătă, în 6 noiembrie, la ora 3, Petrică Mîțu Stoian este trimis la Spitalul Orășenesc Oravița, cu „tuse sanguinolentă și cianoză periorală”. Nu se menționează cu ce anume s-a efectuat transportul. Potrivit constatărilor comisiei de control, la spitalul din Oravița atitudinea terapeutică și tratamentul administrat sunt în acord cu procedurile uzuale.

De acolo, interpretul de muzică populară a fost trimis la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, unde ajunge la ora 5.50 cu diagnosticul „alveolită hemoragică”. I se stabilește, apoi, la Reșița, diagnosticul „edem pulmonar acut mixt/ supradozaj dicumatinic/hemoptizie/status post-COVID-19″.

Cu toate că, potrivit comisiei de control, atitudinea terapeutică a personalului medical de la SJUR a fost adecvată, funcțiile vitale se prăbușesc și se constată decesul pacientului, la ora 20.00.

Ce amenzi a primit clinica Nera după moartea lui Petrică Mîţu Stoian
În a doua etapă a controlului,  inspectorii sanitari au regăsit sintagma „spitalizare” în documentele Clinicii Nera, ceea ce contravine cu limitele autorizației sanitare deținute. Mai muult, în curtea imobilului existau două autoturisme de tip ambulanță inscripționate cu sigla Fundației Sfânta Irina, dar, potrivit notelor de relații ale medicilor din clinică, aceștia nu practică acolo medicina de urgență.

În acest caz au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 80.000 de lei:

30.000 de lei pentru nerespectarea de către personalul unității a protocoalelor și procedurilor medicale,
40.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizația sanitară de funcționare
10.000 de lei pentru nepăstrarea probelor de alimente
În același timp, s-au acordat măsuri și termene de remediere a deficiențelor, pe loc sau într-un termen dat, iar la expirarea acestor termene se vor efectua din nou controale.

Unitatea de cazare are 45 de camere, cu 60 de locuri, în trei corpuri de clădire. Grupurile sanitare, lenjeria și cazarmamentul erau corespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar, spălate și dezinfectate cu o firmă de specialitate. Au fost descoperite probleme la capitolul alimentație. Personalul de la blocul alimentar nu a putut prezenta fișe de aptitudine sau dovada absolvirii cursurilor de igienă și nici nu a respectat păstrarea probelor de alimente din mâncarea servită, pentru 48 de ore, conform legislației în vigoare.