Steliana Sima a apelat la Înaltul Teodosie pentru a face față morții lui Petrică Mâțu Stoian și a lui Benone Sinulescu: „Ei și-au asigurat nemurirea prin muzica lor”

Steliana Sima a fost invitată alături de Mariana Căpitănesccu la emisiunea lui Măruță, unde au vorbit despre cum au făcut față trecerii în neființă a lui Petrică Mâțu Stoian și a lui Benone Sinulescu.

23 nov. 2021, 22:29
Steliana Sima a apelat la Înaltul Teodosie pentru a face față morții lui Petrică Mâțu Stoian și a lui Benone Sinulescu: „Ei și-au asigurat nemurirea prin muzica lor”

Steliana Sima și Mariana Căpitănescu au fost invitate la emisiunea lui Măruță, unde artistele de muzică populară au vorbit despe cum au făcut față morții lui Petrică Mâțu Stoian și a maestrului Benone Sinulescu.

Steliana Sima a mărturisit că suferința a copleșit-o și pe ea și pe Constantin Enceanu, motiv pentru care artista a simțit nevoia unei călătorii spirituale la Constanța, unde a participat la slujba de liturghie a Înaltului Teodosie.

EXCLUSIV Steliana Sima, suspicioasă cu privire la moartea lui Petrică Mâțu Stoian: „Și-a facut vaccinul printre primii. Nu dădea semne că era ceva în neregulă cu el”

De asemenea, Sima a menționat că trecerea în neființă a lui Benone Sinulescu a fost o altă lovitură, mai ales că artistul îi fusese coleg și mentor la ansamblul Ciocârlia.

„Mi-a fost foarte rău, toți eram terminați, ne uitam unul la altul și eram atât de palizi și nu mi-am revenit. Am dat fuga la Constanța la Înaltul Teodosie și am participat la o liturghie, mi-am făcut o curățire, ca să pot să fac față.

Noi când mergem la filmări îi simțim lipsa lui Petrică. Parcă ne uităm și așteptăm să apară. Azi lui Enceanu îi dădură lacrimile. Foarte trist pentru toți și foarte greu. El oricum și-a asigurat nemurirea ca Nea Beni. Și-au asigurat nemurirea prin capodoperele lor muzicale pe care le-au creat.

Nea Beni mi-a fost coleg la Ciocârlia. Eu când am venit în garnitura aia de aur, Nea Beni făcea parte, alături de Maria Ciobanu, doamna Butaciu, doamna Velicu.”, a mărturisit Steliana Sima.

Steliana Sima tună și fulgeră! Vrea vinovații după moartea lui Petrică Mâțu Stoian: „Nu poți să lași lucrurile așa! Lui, la clinica, nu i s-a făcut o evaluare! Inima lui nu era pregătită pentru ce era acolo”

Steliana Sima s-a declarat revoltată de maniera în care Petrică Mâțu Stoian a fost tratat la clinica din Reșița și consideră că ancheta în derulare va scoate la iveală detalii despre ce anume a cauzat moartea subită a artistului.

Sima a fost invitată la emisiunea lui Măruța, unde cântăreața a menționat că s-a împotrivit plecării lui Petrică Mâțu Stoian la Reșița, deoarece afecțiunea cardiacă de care suferea îi punea viața în pericol.

Ultima întâlnire cu Petrică Mîţu Stoian. Steliana Sima, devastată: „Începuse să sângereze.. ne mulțumea că suntem prietenii lui”

„S-a început o anchetă și la momentul ăsta e foarte normal ceea ce se întâmplă. Nu poți să lași lucrurile așa. El când a plecat acolo, Doru i-a spus „Nu te duce!”, mi-a zis impresarul „Era chiar aproape să mă bat cu el”. S-a trezit de la ora trei a venit seara de la București, și-a făcut bagajul să plece și s-a dus la Reșița, s-a întâlnit cu un nepot. Eu am fost  împotrivă ca el să meargă acolo, eu spun din ce a zis Doru Gușman, pentru că inima lui nu era pregătita ca el să meargă acolo, mai ales că nu i s-a făcut o evaluare.” a mărturisit Steliana Sima.

Petrică Mîţu Stoian fusese internat în stare gravă la secţia ATI a Spitalului Reşiţa. A murit sâmbătă seara, la vârsta de 61, în urma unor complicaţii după infecţia cu Covid.

„A venit la clinică să facă terapie hiperbară post-COVID. A dezvoltat o bronhopneuomonie care a fost mult mai amplă. A decedat în urma unui şoc septic. A fost resusictat, dar organismul tău nu a mai rezistat”, a declarat pentru Româniatv.net directorul medical al Spitalului de Urgenţă Reşiţa.

Artistul era înconjunrat de oameni foarte dragi lui, printre care şi Steliana Sima, colegă de scenă şi bună prietenă. În urmă cu doar câteva zile, cei doi artişti au participat împreună la filmare, unde s-a întâmplat un lucru straniu.

Steliana Sima a fost dărâmată de vestea trecerea în nefiinţă a bunului său prieten şi a povestit, printre lacrimi, ce s-a întâmplat la ultima lor întâlnire de acum câteva zile.

”Joi ne-am văzut, de unde să știu că e ultima întâlnire? Ieșise la pensie și voia să colinde lumea, să se ocupe de el, voia să își mănânce liniștit pâinea. Este ultima mea filmare la care particip, mi-a zis joi. Încercați și voi să nu vă mai duceți în perioada asta. A zis că vrea să se ocupe și de el… Și chiar a fost ultima lui filmare…

Nu m-am speriat când i-am dat sânge, dar când am auzit de coagulante luate în exces, am făcut legătura. Nu avea în ce să se înțepe, nu am ace sau bolduri. A zis uite ce mi-ai făcut și am continuat să râdem. Am făcut glume și cu Enceanu. Sunt devastată.

Se electrocutase de mine și am făcut legătura acum cu anticoagulantele. Începuse să sângereze și m-a întrebat dacă am un ac sau bold la costum. I-am zis că nu. S-a electrocutat de hainele mele și a început să îi curgă sânge din degetul mare. Am fost la o emisiune săptămâna trecută, ne mulțumea că suntem prietenii lui. Cum să te desparți de el joi și acum să afli că nu mai este?”, a mărturisit Steliana Sima la România TV.