Maria Şarapova ar putea juca la Wimbledon. Anunţul făcut de preşedintele Federaţiei Internaţionale de Tenis

David Haggerty, președintele Federației Internaționale de Tenis, a anunţat că a fost programată audierea  disciplinară a Mariei Şarapova, în scandalul de dopaj cu Meldonium, iar decizia va fi comunicată cel mai probabil la începutul lunii iunie.

21 apr. 2016, 09:19
Maria Şarapova ar putea juca la Wimbledon. Anunţul făcut de preşedintele Federaţiei Internaţionale de Tenis

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Tenis susține că instanţa de integritate a forului mondial are nevoie de două-trei luni pentru a o judeca pe Maria Şarapova, sportivă depistată dopată cu Meldonium, substanță interzisă de la începutul acestui an. Şarapova a fost suspendată provizoriu la 12 martie – după ce a recunoscut că a folosit acest medicament timp de 10 ani, la recomandarea medicilor.

Citeşte şi Anunţ ŞOC făcut de un fost ministru francez. Rafael Nadal a fost prins DOPAT

Agenția Mondială Antidoping a anunțat săptămână trecută că ar putea ierta mai mulți sportivi care au luat Meldonium, pentru că nu are încă teste concludente privind timpii de eliminare a substanței din organism.

Turneul de la Wimbledon are loc între 27 iunie și 10 iulie, iar dacă-i va fi anulată suspendarea, Maria Şarapova ar putea evolua și la Jocurile Olimpice de la Rio, care încep la 5 august.