Maria Şarapova n-are nicio scuză. A fost avertizată de cinci ori în privinţa dopajului

Maria Șarapova a fost avertizată de cel puțin cinci ori în decembrie 2015, înainte ca substanţa meldonium să intre pe lista de substanţe interzise.

RomaniaTV.net
09 mart. 2016, 13:39
Maria Şarapova n-are nicio scuză. A fost avertizată de cinci ori în privinţa dopajului

În apărarea sa, Maria Şarapova a explicat că nu a verificat dacă meldonium a fost trecut pe lista substanţelor interzise. Deși a spus în conferința de presă că a greșit când nu a deschis un mail primit de la Federația Internațională de Tenis, jurnaliștii de la The Times dezvăluie că toate jucătoarele din circuitul WTA au fost informate repetat de trecerea substanței meldonium pe lista neagră.

Cel puțin cinci informări au avut loc între 3 decembrie și 29 decembrie 2015, pentru ca toate participantele din sportul alb să înțeleagă riscul la care se supun în cazul în care folosesc această substanță.

De fiecare dată când actualizăm lista noastră cu substanţe dopante, comunicăm asta sportivilor cu cel puţin trei luni înainte, de data de 30 septembrie. Apoi facem informări periodice, în lunile octombrie şi noiembrie„, a explicat şi şeful Agenţiei Mondiale Antidoping.