Maria Zaharova, „gura de foc” a lui Lavrov, a izbucnit în lacrimi: „Îngropaţi în noroi, inhalăm duhoarea mlaştinilor”

Maria Zaharova, mâna dreaptă a ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, supranumită doamna de fier a lui Putin a izbucnit în lacrimi în timp ce a citit un popular poem scris de renumitul poet și cantautor sovietic Vladimir Vîsoțki.

13 dec. 2022, 17:46
Maria Zaharova, „gura de foc” a lui Lavrov, a izbucnit în lacrimi: „Îngropaţi în noroi, inhalăm duhoarea mlaştinilor”

Într-o filmare cu evident scop propagandist, Maria Zaharova recită o strofă din poemul lui Vladimir Vîsoțki „Noi învârtim Pământul”, dedicat jertfei soldaților din Armata Roșie în cel de-al Doilea Război Mondial.

Strofa recitată de Zaharova se referă, totuşi, la cucerirea „vestului” de către ruşi/sovietici, ceea ce ar putea constitui un semnal îngrijorător, în contextul actual al tensiunilor dintre Rusia şi NATO.

„Cineva s-a ridicat, îndreptându-și spatele

Și un- glonte a primit în suflare,

Spre Apus, batalionul se târăște spre Apus

Citeşte şi: Românii au ieșit la atac, după umilința „Schengen”. Se cere crearea unui „mini-Schengen” în Europa de sud-est

Ca-n acest Răsărit s-avem soare.

Îngropați în noroi, inhalăm duhoarea mlaștinilor

Dar închidem ochii să nu simțim mirosul.

Colo-n cer, Soare strălucește normal, fiindcă paşii spre Apus ni se-avântă.”, recită Zaharova, cu vocea gâtuită de emoție și o lacrimă prelingându-i-se pe obraz.

Vladimir Vîsoțki a fost un renumit actor, cantautor și poet, renumit pentru faptul că-și interpreta singur versurile, acompaniat la chitară. În urma unui sondaj făcut în 2012, în spațul exsovietic, s-a clasat pe locul doi în topul ”Idolii secolului XX”, fiind depășit doar de Yuri Gagarin.

Deși ignorat practic total de oficialitățile sovietice, Vîsoțki a exercitat o influență enormă asupra „oamenilor obișnuiți” din Uniunea Sovietică.

Citeşte şi: Cancelarul german Olaf Scholz îi transmite lui Putin că vrea să reia cooperarea economică cu Rusia. Care e condiția pe care a pus-o