Marian Căpăţână: Mircea Băsescu ştia că suma de 600.000 de euro era de la Bercea Mondial

Marian Căpăţână, liderul PDL Drăgăneşti, a declarat că banii pe care i-a luat de la Bercea Mondial erau destinaţi unei afaceri pe care voia s-o facă împreună cu Mircea Băsescu, fratele preşedintelui.

RomaniaTV.net
02 iun. 2014, 20:11
Marian Căpăţână: Mircea Băsescu ştia că suma de 600.000 de euro era de la Bercea Mondial

Căpăţână a afirmat că a împrumutat 600.000 de euro de la Bercea Mondial.

„Mi i-a dat în mână, cash, în numerar. Am primit 600.000 de euro. Din aceştia, 320.000 s-au returnat, ceilalţi urmează să fie returnaţi. Nu am luat banii în numele lui Mircea Băsescu şi banii nu au ajuns la el. Banii au fost împrumutaţi ca eu şi Mircea Băsescu să intrăm într-o afacere, nu a fost niciun trafic de influenţă. Voiam să preluăm firma Aversa SA. În 2012 a fost licitaţia, a fost câştigată de una din firmele mele, dar apoi s-a anulat. Domnul Mircea Băsescu ştia că banii sunt de la Bercea Mondial. Nu am depus niciun ban în bancă”, a declarat Marian Căpăţână, în direct la România TV.

DETALII în cazul ŞANTAJISTULUI lui MIRCEA BĂSESCU. Fratele preşedintelui, AMENINŢAT din 2013. Vezi motivul

În schimb, familia lui Bercea Mondial are altă versiune.

„Când a fost tata arestat, i-a dat Florin 600.000 euro, vă dovedesc. I-a dat lui Mircea Băsescu şi lui Marian Căpăţână ca să îl scape pe tata. Ne-a mai cerut 400.000 euro, că nu scapă fără un milion. I-am zis că nu mai avem de unde. Am aflat sentinţa de 10 ani şi i-am cerut banii. I-a dat lu Florin 315.000 si au mai rămas 285.000”, afirmă fata lui Bercea Mondial.

În plus, rudele lui Bercea Mondial susţin că relaţia lor cu familia Băsescu a fost foarte apropiată până de curând. Chiar anul trecut ei au petrecut impreună cu Mircea Băsescu şi soţia acestuia.

Marian Căpăţână: Banii de la Bercea Mondial erau pentru o afacere pe care voiam s-o fac cu Mircea Băsescu