Marian Căpăţînă, pe listele ARD. De ce l-a susţinut Theodor Stolojan. Răspunsul dat Monicăi Macovei

Theodor Stolojan a declarat, luni, că l-a susţinut pe Marian Căpăţînă în 2012 în Comisia de etică a ARD pentru candidatura la un post de senator întrucât la acel moment acesta nu avea probleme cu legea. Reacţia lui Stolojan vine după ce Monica Macovei a anunţat că ea a votat în comisie împotriva candidaturii lui Căpăţînă, însă votul lui Stolojan a înclinat balanţa în favoarea acestuia.

RomaniaTV.net
23 iun. 2014, 11:30
Marian Căpăţînă, pe listele ARD. De ce l-a susţinut Theodor Stolojan. Răspunsul dat Monicăi Macovei

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a afirmat luni că l-a susţinut pe Marian Căpăţînă în 2012 în Comisia de etică a ARD pentru candidatura la un post de senator că la acel moment acesta nu avea probleme cu legea şi prezumţia de nevinovăţie funcţionează în cazul fiecărui om.

Nu avea niciun dosar atunci, deci nu era în nicio acţiune penală atunci şi prezumţia de nevinovăţie funcţionează în cazul fiecărui om. Deci, la vremea respectivă nu aveam informaţii că dânsul era într-o anchetă penală”, a spus Stolojan, citat de Agerpres.

Întrebat cu cum comentează faptul că Monica Macovei a votat împotriva lui Căpăţînă, Stolojan a răspuns: ‘Nu ştiu, întrebaţi-o pe dânsa. Vă repet, la vremea respectivă domnul Căpăţînă nu era în anchete penale’.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat anterior că s-a opus „prin vot deschis și asumat, în Comisia de etică a ARD, candidaturii lui Marian Căpățînă la alegerile din 2012”.

Macovei a explicat că în Comisia de etică scorul a fost de 3-2, balanța fiind înclinată de Theodor Stolojan.

Intermediarul șpăgii dintre Mircea Băsescu și Bercea Mondial, Mircea Căpățînă a candidat din partea ARD pentru un post de senator, la alegerile parlamentare din 2012.

PDL: Marian Căpăţână nu mai este membru al partidului de aproape un an şi jumătate