Marian Godină face dezvăluiri cu privire la amenzile la normă. Mesajul sefului poliţiei din Popeşti Leordeni FOTO

Publicat: Marţi, 28 Aprilie 2020 10:03 // Actualizat: Marţi, 28 Aprilie 2020 10:03 // Sursa: romaniatv.net

Forțele de ordine au fost des acuzate de la începutul stării de urgenţă că aplică amenzi pentru a îndeplini o normă impusă. Polițistul Marian Godină a prezentat pe pagina sa de Facebook un mesaj al șefului Poliției din Popești Leordeni prin care le cere subalternilor îndeplinirea unor cote, pe care le numeşte "indicatori", în ce priveşte numărul de amenzi, iar în caz contrar cere întocmirea de rapoarte justificative.

"Mă zbat de ceva timp și dau explicații referitoare la faptul că polițiștii nu au normă de amenzi. Am făcut-o din convingere. Ba chiar am întrebat pe un grup de polițiști din toată țara, dacă pe ei sunt presiuni să dea amenzi. Mi s-a răspuns că nu.

Atenție, a da amenzi este una din atribuțiile de serviciu, deci e anormal să nu dai deloc amenzi și să nu faci nimic la serviciu toată ziua. Dar mi se pare grav când există presiuni în acest sens.

Mesajul de mai jos a fost trimis subalternilor de către dl comisar Cristian Tomi Dumitru, șeful Poliției Orașului Popești-Leordeni.

Constată acest domn că, de vreo două luni, se observă o scădere a numărului de sancțiuni aplicate la legile speciale, la Codul rutier, la activitățile comerciale ilicite și la Legea privind paza bunurilor.

Nu știu cum poate să i se pară cuiva anormal că pe timp de pandemie a scăzut numărul de amenzi de circulație.

Traficul e mai redus, chiar și numărul de accidente rutiere a scăzut drastic.

De activități comerciale ilicite ce să mai spunem, când majoritatea comercianților și-au suspendat activitatea?

Le dă domnul comisar termen pentru îndreptarea indicatorilor, iar celor care nu vor îndeplini indicatorii le transmite că vor întocmi un raport justificativ către conducere.

I-am scris domnului comisar și l-am întrebat dacă mesajul îi aparține, deoarece vreau să-l fac public și să fiu sigur că nu e vreun fake pe care mi l-a trimis cineva rău intenționat. Mi-a răspuns că îi aparține, mi-a scris fraze întregi și, după ce l-am corectat, pentru că limba română nu părea a-i fi chiar cea mai bună prietenă, m-a sunat "pentru o mai bună înțelegere și pentru a evita greșelile", după cum mi-a spus. I-am zis că eu văd mesajul dumnealui ca fiind o presiune pusă pe agenți și un îndemn de a da cât mai multe amenzi și că sunt unul dintre cei care și-au tot bătut gura că nu există normă de amenzi.

Mi-a explicat că e o interpretare greșită, că situația operativă de acolo impune sancțiuni și că agenții s-au cam învățat doar să verifice declarația, fără să verifice temeinic toate documentele șoferilor. De asemenea, mi-a spus că au loc multe spargeri din societăți pentru că agenții de pază nu sunt verificați și sancționați. Mi-a mai spus că într-o oră vede zeci de șoferi fără centură. Alții circulă beți, alții fără permis. De aceea le-a cerut agenților să muncească și să verifice, nu neapărat să dea amenzi.

Pe mine nu m-a convins. Pentru mine "o slabă activitate"= puține amenzi, iar "îndreptarea indicatorilor"= trebuie să dați mai multe amenzi.

Chiar mă întreb ce o însemna "îndeplinirea indicatorilor". O fi un număr fix de amenzi? 50, 100, 150? Cum îndeplinești indicatorii ăia?", scrie Marian Godină, care ataşează şi o captură foto a mesajului.

Citeşte şi: Copil de 10 ani, prins la volan în Ţăndărei în plină carantină de la pandemia de coronavirus

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Marian Godina norma amenzi Popeşti Leordeni
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H