Marian Godină îl desființează pe Horodniceanu după incidentul din trafic: „A adus niște prejudicii grave imaginii magistraților. Mă aștept să fie destituit din funcție”

Polițistul Marian Godină a vorbit despre situația lui Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT și actualul vicepreședinte al CSM, filmat în timp ce amanință doi polițiști cu pierderea funcției după ce a fost oprit în trafic.

08 mai 2023, 22:47
Marian Godină îl desființează pe Horodniceanu după incidentul din trafic: „A adus niște prejudicii grave imaginii magistraților. Mă aștept să fie destituit din funcție”

După incident, Daniel Horodniceanu și-a exprimat regretul pentru felul în care a reacționat. Sindicatul Național al Polițiștilor  i-a cerut demisia din funcția de vicepreședinte al CSM.

”Reacția dumnealui nu face decât să confirme comportamentul pe care l-a avut în momentul opririi. Faptul că nu a avut regrete arată că el consideră că așa trebuie să se poarte cu niște polițiști când e oprit”, a declarat Godină pentru Euronews.

Marian Godină mai spune că situația rămâne aceeași, indiferent dacă bodycam-ul era sau nu omologat.

Citește și Averea pe care o are Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT. Case, maşini, bani în conturi şi investiţii

”Situația, în mod clar nu se schimba cu nimic, dacă aparatul era omologat sau nu. Cert este că se încadrează perfect în legea avertizorului de integritate, iar faptul că au filmat și că au apărut public aceste imagini, eu cred că nu va genera niciun fel de probleme asupra polițiștilor. Cred că este de interes public ceea ce am văzut și cu toții suntem curioși sau ar trebui să fim curioși ce se întâmplă când un procuror este oprit de poliție”, a mai precizat polițistul.

Godină spune că numărul persoanelor aflate în poziții de conducere care apelează la intimidare pentru a obține ce vor e tot mai mic. ”Din ce știu eu, eu nu mai lucrez la poliția rutieră de vreo patru, cinci ani, dar eu din ce știu, se întâmplă din ce în ce mai rar”.

Întrebat dacă un participant la trafic poate fi oprit în orice condiție, fără nicio explicație, Godină a explicat că nu se poate. ”Nu, nu poate. Dar după cum am văzut în imagini, polițiștii au spus de vreo patru cinci ori motivul pentru care a fost oprit și anume acela că a efectuat manevra de depășire fără a semnaliza, iar eu dacă îmi aduc aminte din ce am văzut în imagini parcă ei spuneau că a avut și viteză mai mare decât cea legală, chiar dacă nu putea fi dovedită cu un aparat radar, era normal ca cel aflat în cauză, în speță domnul Horodniceanu să fie oprit și măcar să îi fie atrasă atenția, pentru că bază legală să fie sancționat pentru depășirea vitezei nu exista în lipsa unui aparat radar.”

Citește și Fostul şef DIICOT Daniel Horodniceanu, dialog incredibil cu agentul care l-a oprit în trafic: „Dvs căutaţi hoţii pe câmp. Am să vorbesc cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi. Dumneavoastră ştiţi cine sunt?”

Polițistul mai spune că Horodniceanu a adus prejudicii grave imaginii magistraților români și că ar trebui destituit din Magistratură.

”Eu consider că domnul Horodniceanu a adus niște prejudicii grave imaginii magistraților și mă aștept să fie destituit din Magistratură. La fel cum pentru o abatere inexistentă, după cum s-a dovedit ulterior, aceea a domnului Cristi Dănileț judecător, tot magistrat deci, care nu a făcut altceva decât să-și tundă gardul acasă și să facă publice acele filmări, cei de la Inspecția Judiciară au considerat că trebuie destituit din magistratură pentru că a adus prejudicii de imagine magistraților. Păstrând proporțiile, oare ce ar trebui să pățească acest om?”, a mai spus el.