Marian Munteanu, reacţie ELEGANTĂ după greşeala Oanei Zamfir de la Digi 24

Marian Munteanu, liderul studenților din 1990, în timpul Mineriadei, a avut o reacție în cazul Oanei Zamfir de la Digi 24, jurnalista care l-a întrebat dacă a fost în Piaţa Universității.

24 oct. 2015, 19:26
Marian Munteanu, reacţie ELEGANTĂ după greşeala Oanei Zamfir de la Digi 24

Marian Munteanu a spus că înțelege aceste greșeli ale tinerilor în contextul în care am fost supuși, de-a lungul vremii, unei avalanșe de dezinformări.

„În mare măsură, tinerii au fost supuși unei avalanșe de dezinformări și de falsificări cu privire la multe lucruri, nu doar la Piața Universității și începuturile democrației. Nu trebuie blamați că nu întotdeauna reușesc să ajungă la înțelegerea lucrurilor pentru că s-a revărsat asupra lor foarte multă minciună și propagandă. Este o confuzie foarte mare pe care este greu să o rezolvi peste noapte și unii mai cad în capcane”, a spus Marian Munteanu pentru DC News.

„Am crezut că este o greșeală de exprimare. Știam că ei vorbesc în cască. Am invitat-o practic să reformuleze. Știți cum e? Ce puteam să răspund la o astfel de întrebare? Se întâmplă. Toți greșim în viață. Nu este mare lucru”, a subliniat Marian Munteanu.

„Eu am predat la Universitate vreo 12 ani. Am avut mulți studenți și credeți-mă, cei mai mulți vorbeau despre Piața Universității, dar ei nu știau că eu sunt acolo profesorul lor. Nu făceau legătura pentru că nu aveau de unde să afle. Nici nu se documentau pentru că dacă nu ești preocupat de un asemenea fenomen, nu ai timp să stai să studiezi și să cercetezi. Oamenii auzeau ce li se spunea pe la televizor. Sigur că după ce aflau, unii dintre ei începeau să se lămurească”, a subliniat Marian Munteanu.