Marian Neacșu, ministru interimar al Muncii după demisia lui Marius Budăi

Vicepremierul Marian Neacșu va fi ministru interimar al Muncii, după demisia lui Marius Budăi, potrivit unor surse politice.

13 iul. 2023, 11:10
Marian Neacșu, ministru interimar al Muncii după demisia lui Marius Budăi

Marian Neacșu va fi numit de PSD lunea viitoare, când va fi organizată o ședință a Consiliului Politic Național. Marius Budăi și-a anunțat demisia, joi, din funcția de ministrul al Muncii, în contextul scandalului „Azilele Groazei”.

Budăi și Gabriela Firea, ministrul Familiei, sunt considerați, în interiorul PSD, drept principalii responsabili politici pentru scandalul care provoacă mari probleme de imagine pentru partid.

Citește și Marius Budăi și-a dat demisia de la Ministerul Muncii, pe fondul scandalului „Azilele Groazei”

Gestul a venit pe fondul dosarului deschis de DNA, care vizează modul în care instituțiile din subordinea Ministerului Muncii și-au făcut datoria în scandalul azilelor.

Budăi are în subordine mai multe instituții de verificare și control acuzate că nu au verificat modul în care azilele din Voluntari i-au tratat pe bătrâni.

În urmă cu câteva zile, când a izbucnit scandalul, Marius Budăi spunea că exclude varianta de a-și da demisia.

”Cred că nu contează mai mult sau mai puțin demisia mea, contează foarte mult ce o să facem de acum încolo. Cred că societatea civilă trebuie să facă ce trebuie să facă societatea civilă și politică să facă altcineva. Putem pune o grămadă de întrebări: De ce? De ce? De ce? Haideți să facem, să schimbăm lucruri și să preîntâmpinăm aceste întâmplări nefericite”, a declarat Marius Budăi.

Marcel Ciolacu, primele declarații despre demisia lui Marius Budăi: „Este un gest de onoare. Este reacția firească în orice democrație consolidată a Europei”

„Evident că dintr-un cumul de factori activitatea de protecție a bătrânilor s-a îndepărtat dramatic de scopul ei inițial. Am văzut prea multe situații care trădează aceasta activitate. A devenit o afacere cinică. Nu mai există niciun grad de empatie, de compasiune. Am avut astăzi o discuție cu ministrul Muncii Marius Budăi care m-a anunțat că își va depune demisia la finalul acestei ședințe. Din punctul meu de vedere este un gest de onoare, pentru care îi mulțumesc. Este reacția firească în orice democrație consolidată a Europei. Aș dori să le cer autorităților să nu facem abuz de zel. Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit 3 lămâi mucegăite va schimba o problemă de fond”, a declarat Marcel Ciolacu în ședința de Guvern.