Marian Olaianos, concediat de la TVR. Conflictul sexual cu Nadine Vlădescu l-a dărâmat. Ce a declarat în fața Comisiei

Marian Olaianos, concediat de la TVR. Scandalul sexual pare să se apropie de sfârșit, iar lucrurile nu sunt deloc favorabile pentru jurnalist. Televiziunea Română a emis un comunicat de presă în care anunță desfacerea contractului comentatorului, în urma conflictului cu fosta colegă Nadine Vlădescu. 

09 mart. 2023, 18:53
Marian Olaianos, concediat de la TVR. Conflictul sexual cu Nadine Vlădescu l-a dărâmat. Ce a declarat în fața Comisiei
Marian Olaianos, concediat de la TVR

Marian Olaianos, concediat de la TVR din „motive disciplinare grave”. Comentatorul sportiv e în centrul unui scandal uriaș iscat în postul public de televiziune, cu puțin timp înainte de startul Campionatului Mondial de fotbal, acolo unde ar fi trebuit sa participe în calitate de jurnalist.

Marian Olaianos este acuzat că a bruscat o colegă, Nadine Vlădescu, pe care, la rândul lui, o acuză de hărțuire sexuală. Mai exact, jurnalista de la Secția Cultural susține că a fost lovită de Olaianos, iar ca dovadă a scos un certificat medico-legal, depunând și o plângere la conducerea TVR-ului.

Citește și: Marian Olaianos a cerut în instanță despăgubiri 200.000 de euro de la TVR. Ce s-ar fi întâmplat, de fapt, între comentator și colega sa de la Cultural

Marian Olaianos, concediat de la TVR

Deznodământul anchetei interne a fost publicat astăzi, la revenirea comentatorului din concediul medical, care aduce la cunoștință faptul că Marian Olaianos este dat  afară de la  TVR.

Joi, 9 martie, reprezentanții SRTv i-au înmânat lui Marian Olaianos decizia de sancționare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă. 

Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violență fizică și verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos – asupra sa, însoțită de certificat medico-legal și de alte documente medicale. 

Cercetarea disciplinară a fost demarată în urma sesizării primite de angajator de la Nadine Vlădescu şi în baza dispoziţiei Președintelui-Director General al SRTv, Dan Cristian Turturică. Raportul comisiei de cercetare disciplinară a fost înaintat Preşedintelui–Director General, în data de 1 februarie 2023, cu propunerea de sancționare a lui Marian Olaianos prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă. 

Având în vedere faptul că, în perioada 19 decembrie 2022 – 8 martie 2023, Marian Olaianos s-a aflat în concediu de odihnă și medical, jurnalistul a primit decizia astăzi, 9 martie, când a revenit la serviciu. 

Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violență suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violență, audieri ale martorilor, precum și alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos. 

Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în fața comisiei următoarele: «aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoțională, în încercarea de a mă apăra, am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului»”, se arată în comunicatul emis de Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al TVR.