Marian Oprişan cere DEMISIA lui Liviu Dragnea: „Trebuie să plece! Nu mâine, nu după vreo negociere de culise, ci acum!”

Marian Oprișan, președintele PSD Vrancea, a declarat duminică seară, la sediul PSD, că, dacă partidul ia sub 30% la alegerile europarlamentare, Liviu Dragnea trebuie să își dea demisia. Ulterior, după anunţarea exit-poll-ului, liderul PSD de Vrancea a cerut demisia de urgență a lui Liviu Dragnea din fruntea PSD, după dezastrul de la aceste alegeri.

RomaniaTV.net
26 mai 2019, 17:04
Marian Oprişan cere DEMISIA lui Liviu Dragnea: „Trebuie să plece! Nu mâine, nu după vreo negociere de culise, ci acum!”

UPDATE Scrisoarea deschisă a lui Marian Oprişan

”Dragi colegi,

Noi, cei din PSD, am înțeles că încrederea covârșitoare cu care am fost investiți în 2016 este o responsabilitate imensă. Am depus suflet, am muncit ca nouă, tuturor românilor să ne fie mai bine! Ca om politic, care am fondat PSD, nu am putut însă să ignor faptul că niște calcule meschine și o politică de resurse umană complet neinspirată și total autistă la vocea societății civile și a membrilor PSD, a făcut ca munca și performanțele din ultimii doi ani de zile să compromită încrederea covârșitoare care ne-a fost acordată de poporul român.

Cifrele de la ieșirea din secții, dar și sentimentul general al electoratului ne dau măsura eșecului conducerii Partidului Social Democrat în frunte cu Liviu Dragnea. Trebuie să ne asumăm realitatea: în numele interesului personal și a unor calcule meschine, Dragnea a reușit să compromită încrederea covârșitoare care ne-a fost acordată de poporul român în 2016. De la 45% dintre voturi am ajuns, din cauza egoismului și incompetenței servile, pe poziția a doua sau chiar a treia în unele orașe. Concluzia este una singură, în inima oricărui PSD-ist adevărat, precum și în majoritatea secțiilor de votare: Dragnea trebuie să plece! Nu mâine, nu după vreo negociere de culise, ci acum!

Cu toată campania mediocră a opoziției, cu toată creșterea economică de partea noastră, Dragnea a trădat așteptările alegătorilor noștri. Social democrația are nevoie de suflet, de conectare la nevoile oamenilor, dar și de curajul de a spune lucrurilor pe nume și de mintea de a face ce trebuie.

În acest moment trebuie să începem reforma PSD. Cu limpezime și curaj. Avem nevoie urgentă să ne reapropiem de alegătorii noștri, de România adevărată care ne susține și pe care o susținem. Pe lângă despărțirea de Dragnea și echipa sa, propun trei direcții de acțiune imediată: promovarea liderilor care au demonstrat cu rezultate, un dialog constructiv cu familia social democraților europeni din care Dragnea ne-a exclus, revalidarea programului de guvernare după consultări deschise cu autoritățile locale și cu populația.

Trebuie să ne asigurăm că Partidul Social Democrat pe care românii și-l doresc se va consolida, de acum înainte, pe meritocrație și nu pe slugărnicie. Trebuie să ne dovedim a fi aceeași forță care a adus România în NATO și în Uniunea Europeană, cu toată încrederea partenerilor internaționali de partea noastră. Avem obligația să fim principalul sprijin și apărător al românilor de peste granițe, să lucrăm alături de și pentru diaspora. Doar așa vom putea fi mișcarea politică pe care România o cere.

Este momentul zero pentru PSD! Lansez invitația tuturor celor care credem în social-democrație, inclusiv celor care au părăsit partidul din cauza lui Liviu Dragnea, să punem umărul la recâștigarea respectului și demnității!

Al dumneavoastra

Marian Oprisan

Vicepresedintele PSD”

_______

Ştirea iniţială:

„Daca PSD ia sub 30% și pierde alegerile, atunci Dragnea trebuie sa demisioneze (…) Cine muncește mai și greșește. Cu programul nostru de guvernare trebuia să câștigăm alegerile”, a declarat Marian Oprișan.