Marian Vanghelie a chemat Salvarea, chiar înaintea procesului de luare de mită, în care urma să fie audiat. Probleme medicale a avut şi avocatul său

Marian Vanghelie nu s-a prezentat la audierea din procesul în care este acuzat de luare de mită. Fostul primar a sunat la Salvare, chiar înainte de proces, având tensiune oscilantă. Cauza a fost amânată pentru luna viitoare

26 mai 2023, 19:50
Marian Vanghelie a chemat Salvarea, chiar înaintea procesului de luare de mită, în care urma să fie audiat. Probleme medicale a avut şi avocatul său

Procesul de la Curtea de Apel Bucureşti, în care Marian Vanghelie și alți patru inculpați sunt acuzați de luare de mită, a fost dat peste cap de problemele medicale invocate atât de Vanghelie, cât şi de avocatul său.

Reprezentantul lu Marian Vanghelie le-a spus judecătorilor că acesta l-a sunat și i-a transmis că că are tensiune oscilantă și că a chemat ambulanța. Avocatul lui Vanghelie nu s-a putut prezenta personal la proces, însă și-a împuternicit un coleg pentru a-l reprezenta la termen.

Citeşte şi Puiu Popoviciu, după ce s-a suspendat pedeapsa din dosarul „Băneasa”: „Sper să am în sfârșit o judecată dreaptă, corectă și atât”

În schimb, la audiere a ajuns Dan Diaconescu, solicitat ca martor chiar de Vaghelie. Dan Diaconescu a fost prezent în sala de tribunal, însă nu a mai ajuns să răspundă la întrebările instanței. Judecătorii l-au întrebat Dan Diaconescu dacă se poate prezenta și la următorul termen, răspunsul acestuia fiind afirmativ, astfel încât fostul patron de la OTV nu a mai fost citat pentru noul termen.

Citeşte şi ÎCCJ l-a condamnat pe cumnatul lui Mircea Geoană la 6 ani de închisoare cu executare

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată în anul 2015, iar pe fond a primit o condamnare de 11 ani și 8 luni de închisoare, pentru nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani. Procurorii DNA susțin că fostul edil ar fi primit, în perioada 2006-2015, foloase necuvenite de 30,4 milioane euro.