Marian Vanghelie, DEZVĂLUIRI din arest: „Dacă vreţi să mă bateţi, bateţi-mă!”

Marian Vanghelie a petrecut în 2015 patru luni în arest, timp în care a fost cercetat de DNA pentru abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani. Acesta se afla la al patrulea mandat de primar al sectorului 5 când a fost arestat, fiind apoi suspendat din funcţie.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 09:05
Marian Vanghelie, DEZVĂLUIRI din arest: „Dacă vreţi să mă bateţi, bateţi-mă!”

Vanghelie a povestit, în emisiunea lui Denise Rifai, „40 de întrebări”, un episod necunoscut din perioada petrecută în arest, atunci când fostul edil a luat poziţie împotriva unei măsuri care i s-a părut abuzivă, deşi pe el nu îl afecta direct.

„Am spus că iau cearșafurile și le dau foc dacă nu se întâmplă niște lucruri. Am știut să mă descurc și acolo. Eu nu aveam nicio problemă, pur și simplu s-a dat un ordin de către comandat în care spunea că indiferent câte neveste ai și câți copii ai, doar la un singur telefon trebuie să vorbești, luându-i drepturile omului să vorbească cu familia lui.

Cum să stea toate soțiile si copiii într-o cameră? Am zis, măi fraților, sunteți nebuni? Păi cum să se poată așa ceva! Eu nu eram afectat. Dar le-am spus că nu mă interesează de mine, nu aveți dreptul să dați acest ordin. Le-am spus că eu pot să fac greva foamei, pot să iau cearșaful și îi dau foc pe geam, fac greva foamei.

Ce puteți să-mi faceți? Dacă vreți să mă bateți, băteți-mă! Așa fac toți oamenii mari din lume, așa s-au comportat când erau niște nedreptăți, să te bați și pentru alții”, a povestit Marian Vanghelie în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”

Marian Vanghelie a fost vizitat în arest de iubita lui, Oana Niculescu-Mizil, care în acea perioadă era şi însărcinată.

„Marian este încrezător. Este bine. Cu sănătatea este foarte bine. Face sport. Are colegi de cameră pe care îi cunoaşte foarte bine. Mie nu-mi rămâne decât să mă rog şi să sper că o să vină acasă alături de noi, alături de mine, de familia lui. Asta este tot ceea ce sper şi mă rog pentru acest lucru”, a declarat Oana Mizil la acel moment, la ieşirea de la o vizită făcută fostului primar.

Citeşte şi: Marian Vanghelie: „Cei care cred, ca Liviu Dragnea, că pot negocia cu serviciile, vor avea soarta acestuia”