Mariana Câmpeanu promite că pensiile mărite vor fi plătite retroactiv, dacă promulgarea bugetulului întârzie

Mariana Câmpeanu le dă veşti îmbucurătoare pensionarilor. Ministrul Muncii îi asigură că majorarea pensiilor cu 3,75 la sută va fi acordată retroactiv, dacă promulgarea bugetulului pentru anul viitor va fi întârziată.

RomaniaTV.net
05 dec. 2013, 07:26
Mariana Câmpeanu promite că pensiile mărite vor fi plătite retroactiv, dacă promulgarea bugetulului întârzie

„Dacă nu vom avea un buget promulgat pentru luna ianuarie, în luna următoare promulgării bugetului vor primi toţi banii pe câte luni o să fie nevoie, în funcţie de data la care va fi promulgat bugetul. În bloc, pentru că banii sunt prevăzuţi a fi acordaţi din luna ianuarie”, promite Mariana Câmpeanu, Ministrul Muncii, potrivit România TV.

În ceea ce priveşte egalizarea vârstei de pensionare la femei şi bărbaţi, Mariana Câmpeanu a declarat că legea poate suferi modificări până în 2035.

„Am aici legea pensiilor unde scrie foarte clar că până în 2030 femeile vor ieşi la pensie la 63 de ani. Până în 2030 această lege se poate schimba de o mie de ori”, a mai spus Mariana Câmpeanu.

Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre prin care femeile şi bărbaţii se vor pensiona la 65 de ani, în 2035. Proiectul de lege va ajunge pe masa parlamentarilor.

Conform proiectului de lege, stagiul complet va fi de 35 de ani, iar cel minim, de 15 ani.

Astfel, în perioada ianuarie 2011-ianuarie 2015, femeile se vor pensiona la 60 de ani, iar bărbaţii la 65 de ani, cu un an mai mult decât până acum. Până în ianuarie 2030, vârsta de pensionare a femeilor va creşte la 63 de ani.