Marina Voica s-a recuperat complet după operația pe cord deschis suferită în urmă cu un an: „A fost o mare cumpănă, dar am avut zile”

În urmă cu un an, Marina Voica (85 de ani) era supusă unei operaţii dificile pe cord deschis. Medicii i-au spus că faptul că a supravieţuit a fost un adevărat miracol.

26 mai 2022, 10:31

Marina Voica este cardiacă, însă inima nu a prea supărat-o până anul trecut, când i-a fost foarte rău. Puţini sunt, însă, medicii care se încumetă să opereze persoane la vârste atât de înaintate, dar artista a avut norocul să întâlnească medicul care a avut curajul s-o facă. S-a internat spitalul privat de cardiologie din Brașov şi a petrecut aici doar o săptămână. Mâna bună a medicului şi grija lui Dumnezeu au ajutat-o să depăşească această cumpănă.

După operaţie, medicii din Brașov au declarat că intervenția artistei a fost extrem de riscantă.

Marina Voica avea doua dintre valvele inimii cu leziuni severe, însă operaţia pe cord deschis, singura soluţie medicală care i-ar fi putut salva viaţa a fost evitată de toate instituţiile de specialitate”, a precizat Florența Dănilă, de la spitalul privat de cardiologie Brașov, cea care a coordonat intervenția medicală.

Marina Voica, recunoscătoare lui Dumnezeu că i-a dat zile

S-a recuperat acasă, la Breaza. Artista de origine rusă duce dintotdeauna o viaţă echilibrată, lucru care cu siguranţă a ajutat-o să treacă peste situația critică.

”Pentru mine, operația pe cord a fost o mare cumpănă. Am avut zile. Dumnezeu m-a ocrotit! Mi-a mai dat zile să trăiesc și să mă mai bucur de viață. În urmă cu un an, un medic din Brașov a avut curajul să mă opereze și să îmi țină inima în palmele lui, fără ca ea să se oprească. I-am mulțumit atunci, așa cum o fac și acum. Intervenția chirurgicală nu a durat mult, dar doctorul m-a salvat. Toți din spital s-au purtat frumos cu mine. Au fost foarte atenți. După o săptămână am fost externată și am continuat recuperarea acasă, la Breaza. Acum mă simt foarte bine, nu mai am probleme”, a declarat interpreta Marina Voica, pentru FANATIK.

Citeste si Marina Voica, în formă maximă la 85 de ani. „Sunt bătrână, dar în mine trăiește o femeie tânără!”

În ultima vreme, artista a realizat că a ajuns la o vârstă la care nu mai este cazul să forţeze lucrurile şi să facă excese. Mărturisește că a fost operată pe ultima sută de metri și, dacă nu ajungea pe mâna medicului potrivit, ar fi fost mult prea târziu pentru ea.

A fost greu, eu sunt singură… Eu sunt cardiacă mai de mult, dar nu s-a observat fiindcă știam cum să duc viața. Pe scenă dau tot, nimeni nu a știut, au crezut că eu țin un regim de viață, eu am un sistem, să forțez lucrurile, apoi stau și mă gândesc ce se întâmplă. La un moment dat, mi-am dat seama că nu mai merge să trag, am început să mă simt prost, așa e la stenoză mitrală. În ultimul moment am fost operată, fără exagerare. Dacă nu găseam un om, din prieten în prieten, un doctor minunat, era prea târziu”, spunea Marina Voica, într-o intervenție, în emisiunea lui Cristi Brancu.

Citeste si Vali Vijelie a recunoscut: „Andreea Marin este pofta inimii”. Manelistul a făcut şi dezvăluiri de alcov despre colegii de breaslă iubăreţi: „Niciunul nu e cruce de-nchinat”