Marinari ucraineni, în grevă în portul Constanţa

Publicat: Vineri, 21 Martie 2014 17:26 // Actualizat: Vineri, 21 Martie 2014 17:26 // Sursa: romaniatv.net

Marinarii ucrainieni nu şi-au mai luat salariile de cinci luni şi spun că nu pleacă până nu primesc banii. Compania turcă ce deţine nava le-a promis plata doar dacă ajung în următorul port. Dar acesta este pe teritoriul Federaţiei Ruse, iar marinarilor le e teamă, transmite România TV.

Foto: România TV

Marinarii ucraineni au ajuns la capătul puterilor. Ei au de recuperat 40.000 de dolari şi sunt hotărâţi să rămână în Portul Constanţa până îşi primesc salariile.

"Nu explică nimic. Spun că o să vă dăm banii, la sfârşitul contractului ori în portul următor", a declarat unul dintre marinari, Veaceslav Gogu. "Am familie, un copil mic şi o rată la bancă de 1.000 de dolari pe lună", a spus un altul.

Sunt cinci luni de când nu şi-au mai luat banii. În toată această perioadă au muncit pe promisiuni şi mai au provizii doar pentru 6 zile. În Portul Constanţa stau de zece zile şi au cerut ajutorul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor din România.

"Am contactat armatorii, a început un fel de negociere, care nu e deocamdată acceptabilă la nivelul echipajului", a spus Adrian Mihălcioiu, reprezentant al Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor.

Compania care deţine nava le-a promis celor opt marinari că le va da banii dacă pleacă în următorul port, care este însă în Rusia. "Mi-e teamă. Acolo e o situaţie, dumneavoastră ştiţi", a spus Veaceslav Gogu.

Pe navă mai sunt şi patru marinari ruşi, care au spus că vor pleca acasă.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
marinari Constanţa marinari neplătiţi marinari ucrainieni
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 mar 17:50
...class="item-date">
on March 21, 2014
Marinarii ucrainieni nu şi-au mai luat salariile de cinci luni şi spun că nu...
21 mar 17:41
...

Marinarii ucrainieni nu şi-au mai luat salariile de cinci luni şi spun că nu pleacă...
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H